Tripp Trapp, Dinges danges?

januari 13, 2016

Zodra je een Prenatal of Babydump binnenloopt word je er mee doodgegooid. En nee wees niet bang dat iemand ineens een ledikant naar je hoofd slingert, ik heb het over de namen die merken aan hun babydingen geven. Als je denkt dat ‘de kat krabt de krullen van de trap’ erg is, moet je eens een dag bivakkeren in een babyzaak.

Het is mij opgevallen dat vrijwel alle bekende babymerken die te vinden zijn in deze zaken de meest rare en kinderachtige (..) namen geven aan hun producten. Nou is dat geen probleem als mijn kind dit zelf uit zou spreken. Dat is alleen een nog ver van mijn bed show, nu staan Michel en ik als twee volwassen mensen in zo’n babyzaak (maak je me al niet echt gigantisch blij mee maar het schijnt nodig te zijn als je een baby hebt) tussen de Tripp Traps en Kipkeps in. En het ‘erge’ is nog, dat ik ook nog de namen uit moet spreken om verder te komen in dit dagelijkse leven met baby.

”Kan je een Dooky pakken?” ”Heb je al de nieuwe Oekiboekitroeliekakkie gezien?” ”Oh nee de Flukkietukkie is uitverkocht” ”Heb je deze KipKep Woller ook in het blauwiewauwie?”

Ik schiet zelf al in de lach als ik vraag naar een van deze dingen. Niet omdat ik ze stom vind of zo, ik snap dat het producten zijn voor baby’s maar waarom zulke vreemde, half onuitspreekbare namen? Ik ben echt zo erg benieuwd naar de marketingstrategie van deze namen, is het omdat je het dan toch goed onthoud? Of omdat er bloggers een stukje over schrijven waarom ze niet begrijpen hoe mensen in vredesnaam (lol) op deze namen zijn gekomen.

Ik snap de naamhipheid die er heerst niet echt. Hoe raarder de naam hoe populairder het product. Man ik heb al moeite om Zensy uit te spreken en dat is eigenlijk gewoon een elektrische kruik. Dus zo noemen we ‘m ook. Of Zensyding. Om het makkelijker te maken ;).

/einderant

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.