Stel je voor..

april 26, 2015

Dat je een lot heb gekocht en precies jouw nummers de lucky numbers zijn. Je wint 10 miljoen euro. Dat is natuurlijk een fantastisch begin van de week, maar er zijn regels aan verbonden dus zomaar geld uitgeven zit er niet bij. Natuurlijk koop je een huis, geef je je ouders wat geld en doneer je aan een goed doel (de P.C Hooftstraat bijvoorbeeld). Daarnaast heb je natuurlijk ook een auto nodig, maar bij deze loterij mag je er maar drie kopen voor het totale bedrag van 1 miljoen. 

Je kan nu denken ‘wat een flut loterij’, maar zelf vind ik het leuk om dit soort ‘spelletjes’ te spelen met vrienden en familie. Want hoe vaak droom je wel niet dat jouw naam wordt genoemd bij een loterij en je ineens met 20 miljoen naar huis wandelt. Wie weet zeg je wel je baan op en ga je fulltime eindbaas spelen in Miami? Of blijf je liever werken en doneer je al je geld aan je kat?

Oke verder met de ‘regels’. Ik heb 1 miljoen om uit te geven aan drie auto’s.
Maar niet zomaar drie auto’s. Er moet een gezinswagen tussen zitten, een sportwagen, en de derder auto is vrije keus.

Mijn gezinswagen: Audi RS6 Avant (C7)

Bron: www.autoblog.nl

De ultieme gezinsbolide met een BiTurbo V8 en 560 trappelende paardjes, waarbij je met gemak een kinderwagen in de achterbak flikkert. Dat omschrijft de Audi RS6 Avant perfect. In 3.9 seconden rij je veel andere auto’s zoek en wanneer je de begrenzing er af haalt en de Audi voorziet van het Dynamic Plus pakket tikt de RS6 met gemak de 315 aan.

Zo hoef je je nooit meer te haasten voor de crèche. Ik zou hem nemen in een ietwat simpelere muisgrijs, prachtige velgen er onder en getinte ramen. De agressieve looks zorgen er voor dat de RS6 gemeen tuurt naar de Megane van de buurman en dat de gemiddelde autoliefhebber omdraait wanneer je voorbij tuft. Gegarandeerd plezier met de kids wanneer je de V8 laat klinken door de straat. En een baby on board sticker is uit den boze. (Eigenlijk op elke auto).

Bron: www.autoblog.nl

Quanta costa: voor 137.900 euro heb je een RS6 voor de deur staan.

Mijn sportwagen: BMW E92 M3 GTS.

Dit was een lastige, er is namelijk zoveel moois te koop. Wordt het een R8 V10, een Diablo, of toch een Stingray? Uiteindelijk zwichtte ik toch voor de BMW E92 M3 GTS.

Met Koningsdag om de hoek ben je helemaal in stijl met deze M3 GTS. De oranje bolide is niet te missen. Een M3 met nog meer karakter dan zijn basic broertje. De bijnaam van deze M3? Jagermeister. Naar het drankje. Zijn ze beide in staat om je te laten tollen? De M3 GTS heeft 0.4l meer motorinhoud dan een standaard E92 en er staan 450 PK’s klaar om de ring over te knallen. De M3 GTS is op dieet gezet naast wat gewicht (165 KG)  mist íe de achterbank, het middenconsole en de airco (nog wel optioneel) en wordt hij standaard uitgerust met een dikke wing, brandblusser, sportstoelen en een rolkooi. Fun met een hoofdletter M.

Van dit monster zijn er slechts 150 geproduceerd, waarvan er minstens twee in Nederland rondrijden.

Quanta consta: als je een M3 GTS onder de 2 ton weet te bemachtigen ben je goed bezig.

En als laatste de vrije keus. Dat was geen lastige, als ik al het geld in de wereld had (oke 1 miljoen) dan zou er naast de bijna 4 ton voor mijn andere speeltjes, ook nog wat geld uitgegeven worden aan een E30 M3 Sport Evolution.

De aller eerste M3 dateert van 1986 en is uitgerust met het beroemde 4-cilinder 2.3 S14 blok welke een 200pk produceert. De E30 M3 is op de motorkap na een wereld van verschil met een normale E30. De E30 M3 wordt beschouwd als de enige echte M3 allertijden, en dat terwijl er al vele opvolgers de revue hebben gepasseerd.

Met maar 599 broertjes/zusjes is deze E30 M3 Sport Evolution een zeldzaam exemplaar. De Sport Evolution is uitgerust met een 2.5L blok en tovert zo 238 PK op de achterwielen. Ook het uiterlijk is aangepast: gemodificeerde lip, vleugel achter, two tone 16” velgen, recaro sportstoelen, een langer diff, met suede bekleed stuur en pook, rode gordels.. genoeg dus om zich te differentiëren van de normale E30 M3.

Deze E30 M3 Sport Evolution staat, als je geluk hebt, voor minimaal 100.000 euro op je oprit.

Al met al heb ik denkbeeldig zo’n 500.000 euro uitgegeven aan auto’s. Gelukkig is er dan nog genoeg geld over voor het onderhoud en benzine. Maar ik denk dat er mensen nu lezen die vast beter dit geld uit kunnen geven dan ik. Dus, als je voor 1 miljoen drie auto’s (gezin-sport-vrije keus) moest aanschaffen.. welke zijn dit?

– Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.