Recept – Kip in bladerdeeg

juni 2, 2016

Easy does it. Vandaag een recept, zo makkelijk dat zelfs Michel het kan maken. We eten ongeveer twee keer per maand deze heerlijke bladerdeeg hapjes, samen met een grote portie sla erbij. Om het te maken ben je slechts 10 minuten bezig.  Win-win, want zodra het in de oven staat heb je je handen vrij om andere dingen te doen. Ik vind het vooral op warmere dagen lekker om te eten vanwege de frisse sla erbij. Maar eigenlijk kan dit gewoon altijd.

27329386581_6403c106c8_z

Alvast excuus voor het bord, we hebben hoognodig nieuw servies nodig. #slechtefoodfotografe

Wat heb je nodig:

 • Een oven (ja echt)
 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • 350 gram kipfilet(haasjes)
 • 1 uitje
 • Kip kruiden
 • 8 plakjes bladerdeeg
 • Ijsbergsla + garnering voor de sla
 • Eventueel chilisaus.

27329386721_e8016377e3_b

1.Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht).
2. Snij de kipfilet(haasjes) in kleine stukjes. Zelf gebruik ik altijd haasjes omdat je hier minder vanaf hoeft te snijden.
3. Snipper een uitje klein.
27329387531_945d6525cd_z

4. Gooi dit samen in een schaal/kom en voeg de kip kruiden toe, ik heb geen idee hoe veel gram ik erbij gooi en doe dit gewoon op gevoel. En meng het geheel tot alles is bedekt met de kip kruiden.

5. Vul een plakje bladerdeeg – in het midden- met de kip. Met 350 gram kipfilet kan je makkelijk 8 plakjes bladerdeeg vullen, ik doe twee schepjes in één plakje. Vouw de punten naar elkaar toe en leg het ”pakketje” op de bakplaat.

27124751870_7c7a7c76cf_z

6. Zodra je klaar bent kan het geheel de oven in voor 22 minuten.

27124751970_6e172ac214_z

7. Maak in de tussentijd de ijsbergsla klaar. Wij doen er jonge kaas, cashewnoten en komkommer doorheen. Soms doen we nog een tuinkruidendressing erbij (zo’n zakje) maar ik vind het niet lekker als mijn kaas zo sompig wordt. First world problems hoor. Daarom doe ik de dressing altijd apart.

8. Als de bladerdeeg pakketjes goudbruin zijn zijn ze klaar. Let op, ze blijven nog lang heet! Laat ze even afkoelen.

9. Maak je bord op naar wens. Eetsmakelijk :)!

Veel groenten zit er niet in nee, maar ik beloof je dat het heerlijk is. Ik vind het zelf ook heel lekker om ook mais bij de kip toe te voegen maar dat krijg ik er hier echt niet in.

Enjoy!

 

1 Comment

 • Reply Manon juni 2, 2016 at 16:57

  Oeh dit ga ik eens proberen! Klinkt heel goed en voor een groentehater zoals ik perfect 😉 hahaha. Nee zonder gein, ik hou niet van groente door dit soort dingen heen, een uitje kan nog wel maar paprika en shizzle hoeft er voor mij niet in. Zo’n salade ernaast is voor mij ook prima!
  Manon onlangs geplaatst…VLOG: Vakantie naar Texel!My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge