Op vakantie zonder kind.

juli 1, 2016

Eind oktober gaan Michel en ik naar Dubai, ik kijk er echt ontzettend naar uit. Dubai is echt een van mijn favoriete plaatsen geworden. Het weer is er fantastisch, de auto’s zijn mooi, je kan er geweldig winkelen en het is er gewoon heel erg netjes en mooi. Vorig jaar zijn wij eind januari geweest tot begin februari, vijf heerlijke dagen hebben we daar gehad. Met z’n tweeën.. en ook dit jaar gaan wij samen. Je leest het goed, wij gaan op vakantie zonder Jasmin, zes hele dagen lang.

10407613_874855879245430_4983123825445196819_n

In februari hebben wij deze vakantie geboekt, toen Jasmin twee maanden oud was. Het idee om samen te gaan speelde al langer hoor. Waarom kiezen wij ervoor om samen op vakantie te gaan? Kan Jasmin echt niet mee?

Ik schreef het al in het stuk ”Een sterke relatie”, ik vind dat Michel en ik op plek nummer 1 elkaars partner zijn. Ik hecht dan ook veel waarde aan dingen samen doen, samen er op uit,  een avondje met z’n tweeën bankhangen of decadent een nachtje weg in een luxe suite. Het maakt niet uit, zolang je maar dingen samen doet. En misschien wel het meest belangrijke, dat je dan ook echt de tijd voor elkaar neemt. Een baby krijgen kan best een druk leggen op je relatie, gelukkig is dat bij ons niet aan de orde, maar tijd voor elkaar nemen is en blijft gewoon heel erg belangrijk. Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt om Jasmin niet mee te nemen. We gaan als gezin ook nog een week naar Duitsland toe dus ze komt echt niks te kort.

10615472_876060422458309_4058826842045429406_n

Jasmin is op het moment van vertrek slechts 10 maanden (bijna 11 maanden) oud. Naar mijn mening is ze nog te klein om mee te krijgen wat Dubai haar kan bieden, daarnaast zit je dan toch gebonden aan meerdere dutjes, een schema wat eten betreft en zal je met een baby toch iets minder op sleeptouw gaan dan normaal. Ik vind het zelf veel leuker om haar mee te nemen als ze er veel meer van kan beleven en ze een stuk ouder is. Sommigen gaan backpacken met kinderen en trekken de jungle in, dat mag iedereen echt voor zich weten. Ik hoop niet dat iemand mij op de vingers tikt vanwege deze keuze. Het gaat ons echt ook om iets samen te ondernemen. Het is eigenlijk alleen maar goed voor je relatie om samen weg te gaan. De een neemt genoegen met een weekendje weg, wij plannen dit gewoon wat vaker (en verder/langer) in.

Ik denk ook zeker niet dat Jasmin hier hechtingsproblemen door ervaart, ik heb me daar namelijk wel over in gelezen (niet dat ik er bang voor ben, wel voor veroordelende moeders..) en vind het zelf een beetje onzin dat op vakantie gaan zonder kind het einde van de wereld is.

10968574_881546065243078_1362265498896982618_n-1

 

Ik ga Jasmin zeker missen maar we weten dat ze in goede handen is, we kunnen bellen, skypen, facetimen.. genoeg dus. Het zal me niet niks doen, ik ben zo gek op dat meisje! Maar ook op Michel en ook op dingen samen doen. Ik kijk dus ook echt heel erg uit naar onze vakantie. En wie weet willen we na twee dagen allebei naar huis toe omdat we haar zo erg missen, wie weet maken we er wel een traditie van om jaarlijks samen op vakantie te gaan?

Enne ik ga onze trip zeker vloggen, vorig jaar had ik ook een video gemaakt en dat vond ik ZO leuk om te doen.

2 Comments

 • Reply Ewoud juli 4, 2016 at 21:24

  Je hebt groot gelijk. Vrienden om me heen krijgen ook kinderen, en sommige vinden dat hun … maand oude baby ook overal bij moet zijn. Dus ook op feesten/verjaardagen met harde (luide) muziek. Ik snap dat zelf niet. De baby krijgt er niks van mee, en je moet dan toch op de baby letten ipv met je vrienden te praten. Regel een babysitter/ouders, en klaar. Fijne vakantie alvast!

 • Reply Dionne juli 1, 2016 at 12:14

  Wij zijn ook op vakantie gegaan zonder kind, N. was toen een half jaar en we gingen 8 dagen weg. Ging prima. Lekker ’s avonds tot laat uit eten en overdag doen waar je zin in hebt zonder dutjes en gedoe. Het enige nadeel was dat ik nog borstvoeding gaf en dus veel moest kolven, verder vond ik het wel fijn samen. En later ben ik nog een week met een vriendin geweest, dat vond ik wel makkelijker omdat N. toen gewoon bij Marijn was en dus thuis. Bij m’n schoonouders achterlaten vond ik wel moeilijker. Maar wat je zegt, je doet jezelf en je kind er toch niet echt een plezier mee door ze mee te nemen denk ik.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.