Ontspannen 101

juli 29, 2016

*Advertorial. 

Als nieuwbakken moeder probeer ik een x aantal balletjes hoog te houden elke dag. Ik ben vriendin van, werk 20 uur per week, beheer een blog, zorg er elke dag voor dat er eten op tafel staat en heb ook nog een taak aan het huishouden. Dat is niet erg hoor en ik stofzuig mijn witte vloer met heel veel liefde. Om toch tot ontspanning te komen heb ik een aantal dingen gevonden die goed bij mij passen. In deze blogpost geef ik je een aantal tips hoe je uit je eigen ‘fast lane’ kan komen. Zen in no time!

13402321_1668058453520392_1071727147_n

Het huis opruimen – Ja dit klinkt niet erg ontspannend, maar geloof me zodra je huis aan kant is zal je hoofd ook een stuk rustiger zijn. Ik kan zelf totaal niet tegen een rommelig huis en ben dan ook wel elke dag even in de weer om alles aan kant te krijgen. Zodra alles opgeruimd en netjes is kunnen de (geur)kaarsen aan of brand ik een stokje wierrook. Installeer jezelf even met een kop thee op de bank en ‘geniet’ (zo lang het duurt ;)) van de rust.

13643601_149624108777350_1062029328_n
ASMR Filmpjes – Sommigen krijgen er de kriebels van (Michel vindt het vreselijk), maar ik kan er echt goed van genieten. Wanneer alle stress even te veel wordt is het heerlijk om je even af te zonderen. Oordopjes in en gaan –nou ja gewoon even blijven waar je bent-. ASMR filmpjes zijn video’s waarin mensen zachtjes praten, tikken op glas, een ‘’roleplay’’ doen etcetera. Hier werkt het in ieder geval goed en ben ik no time vertrokken naar dromenland.

Yoga – Om echt even van alle stress af te komen ga ik een keer per twee weken naar een yogaclass. Het is ook heel erg makkelijk om dit thuis te doen. Yoga zorgt er voor dat je even helemaal één wordt met jezelf. Na een intensieve yoga les is er vaak een meditatie. En ja yoga kan behoorlijk intensief zijn hoor! Het is dan geen work-out waarbij je heel erg zweet, maar als je een goede les hebt gehad sta je wel even uit te hijgen. Tijdens de meditatie kom je even compleet tot rust en laat je alle gedachten van de dag voorbij gaan.

De laatste tijd heb ik zelf wat meer last van hoofdpijn, yoga works like a charm wanneer het om hoofdpijn gaan. Vooral de rek die je in spieren voelt is na afloop van een fijne flow heerlijk!

13643492_1556583931315732_686499755_n

Stress heeft een slechte invloed op je hersenen dus is het prettig om soms de boel even de boel te laten en echt voor jezelf te kiezen. In dit mini-college gevonden via www.stressplein.eu vertelt Erik Scherder welke invloed stress op je hersenen heeft. Super interessant om even een kijkje te nemen. Op www.stressplein.eu vind je meer informatie over ontspannen, burn-outs (iets minder gezellig) en hoe je met stress om kunt gaan en de symptomen kunt herkennen.

Sporten – Wederom iets minder ontspannend dan yoga of lekker dommelen in bed, toch is sporten heel erg fijn om tot ontspanning te komen. Na een goede work-out voel ik mezelf altijd een stuk relaxter en niet geheel onbelangrijk ook fitter! Vooral hardlopen heeft een gezonde werking op je geest. Ik ben zelf geen hardloopfan en sport voornamelijk thuis in de woonkamer. Eigenlijk maakt het niet uit wat of waar je sport, zolang je maar in beweging blijft.

Dit zijn een aantal van mijn tips om even tot rust te komen en alle stress van me af te laten glijden. Ik ben echt een piekeraar pur sang en merk dat ik door middel van mediteren daar al wat meer rust in heb gevonden. Als iemand nog tips heeft voor dé ultieme manier van relaxen, laat het even weten.
Drive safe,

Madelaine

2 Comments

 • Reply Nikki - Sukhi.nl augustus 2, 2016 at 11:22

  Grappig! Dat zijn ook mijn ontspannings momentjes! Vooral Yoga; voor het slapen haha. Even kalm worden anders blijf ik nog zo lang nadenken en kan ik niet slapen. Heb jij dat ook?
  gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl

  • Reply Madelaine augustus 2, 2016 at 11:54

   Ja als ik niet even tot ontspanning kom voor het slapen gaan dan pieker ik echt een eind weg!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge