No Buy September

september 1, 2016

Huh, het is toch ”No Buy November”? Potato potato, I know maar ik begin gewoon even twee maanden eerder. Ik zal het even nader verklaren, naast een voorliefde voor auto’s en motoren houd ik ook ontzettend veel van.. winkelen. Niet alleen in winkels, ook Marktplaats heeft een plekje in mijn hart veroverd. Zo heb ik een mooie 2e handsfiets gekocht (waar ik nú al de sleutel van kwijt ben), verkoop ik er zelf ook een paar dingen (waaronder mijn Nikon) en vind ik het bieden gewoon een leuk spelletje. We vergeten even hoe veel airheads er op zitten ;).

Inclusief lelijk stockphoto

Inclusief lelijk stockphoto

Toch vind ik het tijd om even af te kicken van het kijken, kijken en óók kopen. We wonen op 500 meter afstand van een vrij groot winkelcentrum en dat merkt mijn portemonnee.. Ook wandel ik eigenlijk altijd met Jasmin richting het winkelcentrum, ik shop dus ook gewoon uit verveling. Een beetje als wat ik met eten doe dus.

En ik kan Jasmin eigenlijk wel de schuld geven want sinds dit kleine meisje er is koop ik voornamelijk heel erg veel voor… haar. Als er een schattige tekening op staat van een katje dan moet ik het direct hebben, ook werkt Pinterest niet echt mee want ik word constant geïnspireerd (lees: getriggerd om naar de Zara te gaan) om leuke outfits voor mijn baby te bedenken. Zodoende heb ik bijna elke week wel een ”missie” om iets te kopen voor haar, en dat terwijl haar kledingkast best wel vol zit. Zelf heb ik ook wel elke maand een paar dingen écht ”nodig”. Omdat ik het hele idee van living light erg leuk vind maar er zelf faliekant in faal ga ik mezelf dus even een halt toe roepen, de hele maand September heb ik een no buy. Wat dat precies in houdt leg ik even uit, er zitten wat haken en ogen aan.

De spelregels als volgt:
Dit doe ik NIET

 • Ik koop de hele maand September geen kleding meer voor Jasmin. Er komen nog schoentjes aan voor haar, dat is dus het enige deze maand.
 • Ik koop de hele maand September geen schoenen, kleding, tassen (oei) of accessoires voor mijzelf.
 • Ik koop de hele maand September geen spullen voor in huis*.
 • Ik probeer zo veel mogelijk mijn hand op de knip te houden voor dingen buitenshuis doen (bijvoorbeeld eten bestellen, onderweg snacken).img_1993
  Dit MAG WEL.
  Klinkt best makkelijk toch? Toch maak ik wat uitzonderingen.

   

 • We moeten echt even kijken naar een andere kledingkast bij Ikea, ik heb nog een tegoedbon welke ik moet ophalen bij een filiaal. Ook heeft Jasmin die Antilope stoel nodig van IKEA, maar dit heeft eigenlijk geen haast. De kledingkast wel trouwens, als ik dus iets uit geef moet het nuttig zijn, toch? *probeert het voor zichzelf goed te praten*
 • Boodschappen en essentiële dingen voor Jasmin (luiers, voeding) zijn uitgesloten van de no buy. Momenteel is mijn stiefvader in Duitsland, wellicht kan hij bij de DM wat dingen el cheapo meenemen.
 • De auto’s & motor dienen ook gewoon voorzien te worden van brandstof, ook dit hoort bij de normale uitgaven.
 • Ik ga mijn kleding weer goed ordenen en uitzoeken, zo weet ik wat ik écht nodig heb en wat er weg kan. Mij kennende heb ik vast niks om aan te trekken 😉13516594_1152642448133437_6058420251000002219_n

Ik heb trouwens ontzettende zin in de herfst, niet in de regen, maar wel in de gezelligheid van kaarsjes aan, cocoonen en alle leuke feestdagen die er dan langzaamaan aankomen.

Eind van deze maand zal ik updaten hoe het is gegaan. Door dat ik colleges heb op maandagavond kan ik ook niet sporten (tenzij er een college uitvalt) dus dat is makkelijk om niet uit te geven, voor de rest weet ik niet hoe makkelijk of moeilijk het gaat worden. Time will tell. Vooral nu de winkels volhangen met de nieuwste collecties en alle leuke decoraties vanwege de herfst.

Wish me luck!

-Madelaine

1 Comment

 • Reply Marlous september 6, 2016 at 10:50

  Heel herkenbaar! Ik probeer met je mee te doen. Veel succes!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge