NIVEX TEST – RAU Cosmetics (met video)

september 23, 2016

Op de dagen dat ik motor rijd merk ik gewoon dat mijn huid wat meer verzorging nodig heeft. In de stad rijd ik veelal met mijn vizier open en zodoende krijgt je huid toch aardig wat te verduren. Maar ook wanneer er geen urenlange motortocht op het programma staat vind ik het fijn als mijn huid er goed uit ziet. Ik houd zelf van een mooi en verzorgd uiterlijk en kan me uren vermaken met opmaken, een goede huidverzorging hoort daar vanzelfsprekend ook bij. Gelukkig is daar RAU.

_dsc2691

Bekijk snel de video, of lees verder voor de review.

Ik was helemaal in de wolken toen ik de producten van RAU thuis ontving. De chique verpakkingen sprongen meteen in het oog. De afgelopen weken heb ik natuurlijk de inhoud en de werking van de producten beter bestudeerd dan enkel turen naar de chique verpakkingen. Vandaag mijn oordeel.

RAU Cosmetics is een innovatief merk met hoogwaardige producten zonder parabenen en minerale oliën. Naast dat de producten van RAU natuurlijke ingrediente bevatten zijn ze grotendeels vrij van PEG’s en kleurstoffen. Wat RAU extra prettig maakt is dat alle producten prettig geprijsd zijn. Zo geef je geen exorbitant hoge bedragen uit maar krijg je wel producten die staan voor een hoge kwaliteit. Daar word ik érg blij van. De producten van RAU zijn luchtdicht verpakt, zo doe je het langst met de producten en is het naast hygiënisch ook nog eens handig in gebruik. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkende verpakkingen, doppen die niet goed dicht zijn gedraaid etc.

Ik mocht van RAU wat producten uitzoeken en ben voor de volgende dingen gegaan.

Silver Facial Washgel – 200 ML – Gezichtsreiniging met microzilver. 16,95 euro.

Ik vind het belangrijk om mijn huid, na het verwijderen van mijn makeup en in de ochtend, goed te reinigen. Deze gel sprak mij aan door de zachte en milde reiniging. Om het microzilver goed te verdelen moet je de washgel voor gebruik goed schudden. Let op: er zit wel SLS in deze washgel. Nou heb ik een vrij normale huid (soms wat droge plekjes) dus zelf had ik niet erg last van deze reiniging. Mijn huid voelt fijn, fris en goed schoon maar niet droog!

_dsc2688

Fruit Acid Peeling + AHA Neutralizer – 100 ML – 34.95 euro

Om mijn huid echt goed te laten stralen koos ik voor een fruitzuur peeling. Ik heb een normale huid en vrijwel nooit last van onzuiverheden, toch is het ook voor de normale huid lekker om eens in de week een peeling te doen. Deze Fruit Acid Peeling zit boordevol fijne ingredienten. Naast het klassieke salicylzuur en melkzuur zit er ook amandelzuur en lactobionzuur in. De peeling matigt irritaties, vermindert littekens, zorgt voor een verzorgd en glad huidbeeld, verfijnt onzuiverheden en poriën, verwijdert dode huidcellen en stimuleert de huidvernieuwing. Je voelt de peeling wel even tintelen, dat vind ik zelf niet storend maar juist wel lekker. Nadat je de peeling maximaal 15 minuten hebt laten zitten is het belangrijk dat je ‘m goed afspoelt en daarna de huid neutraliseert met de AHA Neutralizer. Deze brengt de PH waarde weer in balans.

_dsc2686

Hyaluron + Cream – 50 ML – 29.95 euro

De combinatie van bovenstaande producten en deze geweldige dagcrème hebben er voor gezorgd dat de droge velletjes rond mijn neus verleden tijd zijn. Praise RAU! Hier ben ik zó blij mee. Ondanks dat deze crème wordt aangeraden voor de oudere huid maakt het niet zo veel uit dat ik dit als 24-jarige gebruik. Sterker nog, deze crème zit vol fijne ingrediënten dat het een waar feestje voor je huid is. De crème is romig en voelt fijn aan op de huid, hij trekt snel in en heeft een fijne (niet opdringerige) geur. Hij hydrateert de huid intensief, zit vol goede zuren en zorgt voor een betere vochtbalans. De crème bevat een SPF 6.

_DSC2697.png

Ook aan Michel werd gedacht, hij mocht de XXXY Lotion for Men (15 ML, 14,95) uitproberen. Nou is Michel niet echt een makkelijke gebruiker van huidverzorging (tot grote ergernis bij mij ;)), maar toch was hij erg blij toen ook hij wat mocht testen. Deze lotion is lekker licht, brengt fijn aan en heeft geen overheersende en typische mannengeur (daar houdt hij niet van). Ook deze lotion bevat hyaluronzuur en bevat geen parabenen en minerale olie. Je kan deze lotion ook prima gebruiken als aftershave. De lotion werkt licht antibacterieel en komt ook in zo’n handige luchtdichte verpakking. Ik moet zeggen dat Michel deze creme een stuk vaker gebruikt dan de spulletjes die ik voor hem heb gekocht. Om zijn collectie wat meer uit te breiden koop ik binnenkort de starterset. Hier zit nog een kleine versie van de lotion bij én de Silver Facial Washgel (de mijne wordt ingepikt nu) en een fijne tonic zonder alcohol.

_DSC2682.png

De producten van RAU zijn ons zeer goed bevallen. Zoals ik al eerder zei heb ik een normale huid, maar toch reageert mijn huid soms op bepaalde producten. Gelukkig heb ik dit niet ervaren met de producten van RAU. Ik heb alleen maar positieve veranderingen gemerkt, jup dit merk is een blijvertje. Wat ik ook heel erg fijn vind is dat de ingrediënten niet op dieren worden getest. Mocht je dus op zoek zijn naar een merk dat staat voor hoge kwaliteit, fijne prijsjes en natuurlijke ingrediënten dan zit je bij RAU Cosmetics goed.

Ik heb een leuke kortingscode voor jullie! Met de code Madnivex krijg je 5% korting! Inslaan die handel.

Until next time,

Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge