I’m not a regular mom, I’m a cool mom.

mei 8, 2016

Vandaag is het mijn eerste Moederdag, stiekem vierde ik het vorig jaar al een beetje. Toen was ik nog geen moeder, maar al wel bijna drie maanden zwanger. Of er veel is veranderd nu ik moeder ben? Het is een beetje 50/50. Ik ben namelijk nog wel gewoon mezelf en doe mijn eigen dingen, maar er is altijd een klein meisje waar ik mijn verantwoording voor moet dragen.

13102756_1118643074866708_3879982008420415423_n

Zoals ik al vaker heb verteld, was ik in het begin erg bang voor een post partum depressie. Het zit bij mij in de familie en ik heb tijdens mijn zwangerschap ook depressieve gevoelens gehad. Op het moment dat Jasmin bij mij werd gelegd kwam er een hele grote ontlading. De tranen vloeide rijkelijk en mijn gedachten schoten van ‘heb ik dit echt gedaan?’ tot nja geen idee meer wat want zo helder was het allemaal niet door de adrenaline. Dat ik super trots was is een ding dat zeker is. De liefde voor Jasmin was er meteen. Ondanks dat ik ook soms huilend naast haar wiegje heb gestaan omdat ik even niet meer wist hoe ik het allemaal moest bewerkstelligen. Het is goed gekomen.

Ik was altijd ook een beetje bang voor andere moeders. Niet dat ik ze zo eng vind hoor, maar ik zie vaak vrouwen verstoffen. Het haar wordt kort en pittig geknipt, de vormloze kleding van de Otto wordt in de kast gehangen en van vurige liefde voor hun man is er geen tijd of ruimte. Ook mannen kunnen er wat van hoor, die ruilen hun hippe kleding in voor lichtblauw geruite overhemden met korte mouwen en doen een zonnehoedje op.  Ik vind dat ietwat zielig.

12803161_1079938732070476_3588312851861212962_n

Ik was eigenlijk meer bang voor de moeders die zo veroordelen, dat ze doen alsof je echt verschrikkelijke keuzes maakt en je niet goed genoeg bent voor je kindje. Ik geef geen borstvoeding en kom er open voor uit dat ik er ook niks aan vond (hoe durf je?!), Jasmin sliep vanaf week 3 in haar eigen kamer  en vanaf het eerste moment sliep ze ook al in haar eigen bedje, ik vind dat Jasmin in ons leven is gekomen en dat Michel en ik ouders zijn maar het belangrijkste van allemaal: partners.  Ik houd totaal niet van schreeuwerig speelgoed en felgekleurde dingen in ons huis. Ook niet voor onze baby. Ik ben nu al bang voor al het plastic speelgoed dat we gaan krijgen, natuurlijk mag ze wel iets, maar op het moment dat ik struikel over een toettoet auto gaat er iets verkeerd. Ik vind winkelen in de Prénatal niet leuk en het enige wat Jasmin van Disney heeft is een pyjama van de Aristokatten.  Ik maak me elke dag op, doe m’n haar en probeer er (ook voor Michel) zo leuk mogelijk uit te zien. Wat dat betreft leef ik een beetje bij het mantra ‘’I’m not a regular mom, I’m a cool mom’’ ;). Mijn Longchamp doet soms dienst als ‘’luiertas’’ want ook dat lelijke ding heb ik verbannen.  Ik ben dus blij dat ik niet in mijn fleecetrui rond banjer. En misschien meten zulke moeders zich weer totaal niet aan mij, dat kan. Maar ik vind het zelf wel heel fijn dat ik dichtbij mezelf ben gebleven, ik denk dat dat is wat telt. Elke moeder doet het op haar eigen manier en het is allemaal goed.

o-AMY-POEHLER-COOL-MOM-facebook-1024x512

Jasmin heeft me geleerd wat onvoorwaardelijke liefde is, hoe snel je grijze haren kunt krijgen in drie dagen, hoe zwaar het moederschap soms is maar ook hoe je hart smelt wanneer je een lachje krijgt van je baby. Jasmin heeft de schattigste lach die er is, ik vind haar zo’n onwijs knap meisje. En ondanks dat ik probeer elke dag gewoon er goed uit te zien hang ik soms ook met haar op de bank in mijn lelijke poezen onesie. Gewoon omdat het kan. Ook heb ik veel meer begrip en respect voor andere moeders gekregen, al helemaal voor de mijne.

Ik vind het moeder zijn erg leuk, het zwanger zijn dan weer niet haha. Ik zie het niet als werk en herken mezelf ook niet in die onzinnige ”je weet dat je een moeder bent als..” lijstjes. Hoewel ik wel een speen uit mijn Mulberry toverde laatst ;).

Aan alle moeders: een fijne Moederdag. Laat jezelf maar even in het zonnetje zetten. Ik vier het op mijn eigen manier, op pad met de motor. Vroom!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge