Los laten en verder gaan.

september 19, 2016

Vorige week maandag poste ik een update waarin je kon lezen dat ik te kampen had met wat slapeloze nachten. Ook de paniekaanvallen bleven niet uit, helaas. Het ging dus eventjes iets minder, waarbij ik soms echt moet zoeken naar een reden was het dit keer heel erg duidelijk. Het ging om mijn studie.

index

Ken je dat? Dat je heel erg positief ergens in gaat en je er ook echt zin in hebt maar dat het lijkt alsof je alles negatief terug krijgt? Ik heb dat wel eens eerder gehad en ook dit keer herkende ik het direct. Alle dingen die ik deed en ondernam voor school kreeg ik op een hele andere wijze terug.

Begin deze zomer had ik wat gesprekken over mijn voortgang, uit deze gesprekken bleek dat het best oké ging en ik echt wel dit jaar februari kon afstuderen. Zo voelde het ook.. Tot het werkelijke studeren weer begon. Ik moest van twee minors nog 1 tentamen, dan had ik die gecoverd en kon ik eigenlijk beginnen! Zo ver was ik inmiddels al, ondertussen volgde ik al een afstudeerrichting op InHolland. Helaas kreeg ik het nieuws dat de tentamens welke ik nog moest maken niet meer gegeven worden. Vorig jaar waren de laatste kansen daar zij geen onderwijs meer in deze vakken bieden. Omdat je niet meer dan 240 studiepunten mag halen betekent dit voor mij dat mijn cijfers van die twee minoren (waar ik dus al 3/4e van had behaald) niet meer meetellen. Ineens ga ik er dus heel veel studiepunten op achteruit, ik vraag me sterk af of dit allemaal mag.. Maar na wat gesprekken is het duidelijk geworden dat dit echt het geval is. Daarnaast moest ik ook nog het een en ander maken qua werkportfolio, je kan dit vergelijken met het lopen van een stage. Ik wist dit natuurlijk al, en wilde daar echt vol voor gaan! Echter was het nu iets geworden dat er ook nog bij moest. De stapel van druk en ” to do” werd alsmaar groter.

Daarnaast krijg ik geen verlenging van geldigheid van mijn cijfers, dit betekent dat ik tijdens het afstuderen over een jaar dus ook weer compleet moet beginnen met het volgen van het tweede leerjaar. Nou heb ik echt wel wat over voor mijn school, maar ik kreeg een overweldigend gevoel van paniek en stress. Al bij het idee dat ik zo veel moest doen (en hoe ik dat in godsnaam moest combineren) welde de tranen op. Ik wil geen sentimentele doos zijn hoor, maar dit was echt even een paar dagen super super super heftig.

Inmiddels heb ik mijn mogelijkheden onderzocht en ga ik mijn cijferlijst indienen bij andere hogescholen. Hopelijk kan ik dan eind van dit jaar beginnen met het afronden van mijn opleiding bij een andere hogeschool. Ik heb getwijfeld om een officiële klacht in te dienen bij InHolland omdat ik natuurlijk al flink wat moeite had gedaan voor die minors en nu ”in de steek” wordt gelaten. Ik heb besloten om de energie die ik daar in zou stoppen te gebruiken voor iets wat mij wel wat gaat opleveren en waar ik gelukkig van word.

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet iemand die het heel erg ambieert om manager te worden en woorden zoals ”carrièretijger” en ander kantoorjargon staan mij heel erg tegen ;). Ik moet vooral erg eerlijk tegen mijzelf zijn en dat betekent ook doen waar ik gelukkig van word. Ik heb immers ook een klein meisje thuis zitten waar ik ook aandacht aan wil geven. Afgelopen dagen was ik zo prikkelbaar, ik kon zelfs een minuut miepen van Jasmin niet verdragen. Dat maakte mij nog verdrietiger, als ik nu al geen leuke moeder en vriendin kan zijn.. hoe gaat het dan komende (minimaal) 2 jaar? Ik denk dat ik ergens anders beter af ben..

trust-your-gut_daily-inspiration_2

Ik heb van de week mezelf uitgeschreven van InHolland en er is een gigantische last van mijn schouders gevallen. Ik geloof er heilig in dat het allemaal goed gaat komen en dingen soms gebeuren met een reden of zo ”moeten zijn” als je snapt wat ik bedoel. Soms werken dingen gewoon niet zoals je zou willen dat ze werken. Los laten en door gaan. Het was even slikken, ik vond het immers toch lastig om op te geven, maar ik vertrouw volledig op mijn intuïtie op dit moment. Dat zit er niet voor niks, toch?

 

 

5 Comments

 • Reply Ewoud Valk september 19, 2016 at 20:01

  Sterkte! Je hebt een goede keuze gemaakt! Jij komt er echt wel! 💪🏾

 • Reply Martina september 19, 2016 at 17:29

  Moeilijke keuze maar voor jezelf kiezen is heel stoer!
  Martina onlangs geplaatst…19 September 2016 – Durf het, doe het.My Profile

 • Reply Elsa september 19, 2016 at 15:17

  Als jij je er nu al opgelucht door voelt heb je zeker de goede keuze gemaakt 🙂
  Je komt er wel!

 • Reply Vroemmmama - Marjolein september 19, 2016 at 13:13

  Jij komt er wel! X

 • Reply Milou september 19, 2016 at 10:35

  Wow, heftig zeg. Wat een nare streken allemaal, ik vraag mij ook sterk af of dat allemaal wel klopt hoor. Wel super knap dat je gelijk actie hebt ondernomen. Hier ga je zelf echt beter van worden. Ik herken het prikkelbare momenteel heel erg, maar dan door mijn werk. Wou dat ik ook zo goed knopen kon doorhakken haha.
  Milou onlangs geplaatst…Lidl Pure CollectionMy Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge