LIFE – Wax on wax off, Mr. Miyagi

juni 2, 2015

Nee wees niet bang, ik ga niet ineens schrijven over de gebruiken van een karate kid. Na twijfel heb ik toch maar besloten om mijn ervaring te delen. Mijn ‘wax on wax off’ ervaring om precies te zijn. Onder het mom van ‘ter voorbereiding’ voor de bevalling. Wie mij kent weet dat ik echt onwijs panisch word als er al een lichaamshaar in wording ergens zit. Dus op het moment dat ik door die skippybal de boel down under niet meer kan zien, hoop ik gewend te zijn aan het leed dat een brazilian heet.

Allereerst, vrijwillig pijn lijden is nooit leuk. Nope. En als je er daarna ook nog eens voor moet betalen, vraag ik mezelf toch af waarom ik ooit de keuze heb gemaakt om naar de salon toe te gaan. Maar goed, ik had het met Michel over een brazilian. Als je eenmaal een tijdje samen bent dan boeit je het geen zak meer waar je het met je partner over hebt. Ain’t no shame in my game. En hij kwam met het briljante idee om het eens een keer uit te proberen (ik dan, niet hij ;)). Binnen tien minuten had ik een salon gevonden in Rotterdam en stond de afspraak vast. Vanaf hier moest het scheermesje de prullenbak in (nou figuurlijk dan). Ik denk dat ik dat hele proces nog wel het aller vervelendste vond. Ook al weet niemand, en boeit niemand het, hoe je lichaamsbeharing er uit ziet onder je kleding je voelt je toch ergens een hippie.

You look like you need a wax, honey.

Ik wilde niet naar een grote salon omdat ik het niet prettig vind om nummer 337 van die dag te zijn. Je hebt grote salons zoals The Waxbar en Delete, in vrijwel elke stad in Nederland. Ik ben niet preuts, maar wil voor een eerste ervaring wel een fijne ervaring hebben en me op m’n gemak voelen. Iets wat nogal belangrijk is als je daar in je birthday suit ligt. Zodoende boekte ik een afspraak bij Zenn in the City. Een salon waar Maité (de eigenaresse) bijna elke dag voor je klaar staat. Naast het waxen van vrijwel alles, kan je ook bij haar terecht voor massages en gezichtsbehandelingen. Ik had haar al toegezegd dat ik volgende keer zou gaan voor iets dat niet zo veel pijn zou doen :). Het enige kleine minpunt is dat je er ietwat lastig kan parkeren. Gelukkig zette ik de auto feilloos in een keer voor de deur, starte ik mijn Parkline app en stapte ik de salon binnen. Natuurlijk heet ze je eerst welkom en legt ze je uit wat je allemaal staat te wachten. De salon is overigens prachtig, er staat een hele mooie boom in de ruimte en het ruikt er al naar zen.

Vervolgens verlaat ze eventjes de ruimte en kan je je uitkleden. Om je niet helemaal ‘out in the open’ te voelen krijg je een handdoekje om. Daarna kan het feest beginnen. Ik nam plaats in een heerlijk verwarmde stoel en liet even mijn gedachten wegglijden bij de rustgevende muziek. Geloof me, na 3 seconden heb je niet eens meer door dat je voor een vreemd iemand ligt. Je hebt niet eens tijd om daar zorgen om te maken. Want na de eerste strip heb je eigenlijk zin om haar een klap te verkopen (althans.. de eerste 2 seconden). Ik heb 45 minuten, hele kleine doch helse pieken van pijn gevoeld. Ook al probeer je niet te schelden of raar te reageren, en is Maité echt een onwijze lieverd, ik heb me toch netter gedragen bij vreemden. Op een gegeven moment ga je je ook schrap zetten tegen de pijn, terwijl je beter op je ademhaling moet letten. Als je lang uitademt is de pijn minder (echt). Gelukkig is Maité bezig om een nieuwe techniek te leren met suikerwax, en mocht ze van mij best een stuk proberen hiermee. En dat doet zoveel minder pijn! Gelukkig stelde ze me ook gerust met het feit dat je oksels waxen ongeveer 10 keer zoveel zeer doet dan een brazilian. Het kán dus erger.

  • Doet het zeer? JA. Als je iemand tegen komt die lachend zegt dat het geen zeer doet, wax dan ter plekke haar/zijn wenkbrauwen af.
  • Zou je het nog een keer doen? Met suikerhars wel ja. Die normale vellen staan gelijk aan een bezoek aan de slachtbank.
  • Ben je tevreden? JA. Het is wel heel fijn om even daar geen omkijken naar te hebben, dus ik snap heel goed dat vrouwen dit doen.
  • Waarom blog je hier over? Omdat ik zelf veel posts heb gelezen als ‘het valt wel mee’ terwijl ik af en toe echt scheel keek van de pijn. Daarnaast mag een taboe best gebroken worden toch. Iedereen heeft haar, sommigen veel, sommigen weinig, de een scheert liever (niet), de ander betaald om vrijwillig pijn te lijden.

Dus, zover mijn eerste ervaring met waxen. Ik heb nog geen idee of ik het nog een keer ga doen, wat ik wel weet is dat ik sowieso nog een keer langs Zenn in the City ga om een niet pijnlijke behandeling te boeken…

– Madelaine.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge