LIFE – Verlof

november 17, 2015

Wauw, sinds vorige week zondag ben ik met verlof! Je mag vanaf 34 weken wettelijk gezien met verlof. Er kunnen natuurlijk andere dingen spelen waardoor je eerder met verlof moet, maar dat was niet zo in mijn geval. Tot 4 weken voor de bevalling mag je nog werken, je kan dus kiezen uit 6 of 4 weken voor de uitgerekende datum. Omdat ik staand werk deed (bij een telefoonwinkel) heb ik gekozen voor 6 weken. Aan het einde werd het toch wel zwaar en kwam ik zonder extra rustmomenten de dag niet door. Daarnaast hebben we ‘achter’ een gigantische trap die je elke keer op en neer moet om naar de kantine/kluizen/toilet te komen. Dat brak me wel op, maar ik had gelukkig hele lieve collega’s die het niet erg vonden om een extra keer op en neer te lopen voor mij :).

Ik dacht dat ik me echt super erg zou vervelen, maar tot nu toe valt het reuze mee. Ik heb nog genoeg te doen, schrijven, bloggen, babywasjes, geoorloofd uitslapen (in hoeverre dat kan met een baby die op je blaas duwt) en genieten van het ‘niksen’ zo lang het nog kan. Daarnaast is het laatste trimester ook wel best pittig te noemen, ik heb veel last van hoofdpijn en ben om het minste geringste al moe. De hoofdpijn moet ik even in de gaten blijven houden, ik heb al aan de CTG gelegen er voor, maar ik denk dat ik voor de rest echt niet mag klagen qua lichamelijke beperkingen op dit moment. De bekkeninstabiliteit is als sneeuw voor de zon verdwenen (kwam echt door ’t werken) en ik ben nog vrij mobiel (fiets nog genoeg). Ik heb mijn eerste vrije weekend al lekker relaxt doorgebracht met een babyshower en tot 11 uur in bed blijven liggen (dat is voor mij echt uniek, ik houd totaal niet van zo lang niksen haha).

In maart ben ik weer te vinden op de werkvloer, en vanaf september in de schoolbanken! Ik kijk er (nog) niet naar uit hoor ;). Nog eventjes doorzwangeren, ik ben heel benieuwd wanneer onze kleine dame zich aankondigt.

Bij dezen deze kleine update!

Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.