LIFE – Hallo November!

november 1, 2015

Met een van mijn favoriete feestdagen, Halloween, sloten we oktober af. Ik heb er dit jaar niks aan gedaan omdat we met familieweekend waren (met een deel van Michel z’n familie). Hoewel ik zonder make-up natuurlijk ook angstaanjagend ben. Oktober was een fijne en leuke maand. Ik ben ten huwelijk gevraagd, we hebben Michel z’n verjaardag gevierd, hebben ons geregistreerd partnerschap definitief gemaakt, we zijn twee weekenden weggeweest en ik heb een ‘mommy to be’ behandeling gehad. Niks te klagen! Oh en natuurlijk ben ik super blij met onze nieuwe Kitchenaid ;). En ik ben niet de enige, Michel en z’n collega’s worden er volgens mij tonnetje rond van.

”Poelepetaat”

Het weekend was echt een succes, ik heb heerlijk een tijdje gedobberd in de hottub en heerlijk gerelaxed bij het haardvuur. Chips, drinken, gezellig kletsen en buiten zitten. Ik heb het naar m’n zin gehad en ben zeker wel tot rust gekomen. Rotterdam is vergeleken met het tropische Boekel wel heel druk en hectisch. Ik merk dat ik het in de bossen een stuk fijner vind. Maar goed, op de fiets stappen en alle winkels binnen 500 meter van je huis hebben is iets dat ik echt niet kan missen.  Thuis werden de katjes goed verzorgd door mijn moeder en zoals een echte oma betaamt kreeg ik via whatsapp foto’s doorgestuurd van etende Emma en Nora ;). Dat wordt wat als die kleine er echt is. Mocht je je afvragen wat een ‘poelepetaat’ is? Dat is een soort parelhoen die een vreemd ‘Oh oh’ geluid maakt. De rode draad in het familieweekend en voornamelijk een oerlelijk beest.

Take your time girl

Op 22 november wordt het startschot trouwens gegeven, de vier weken voor de uitgerekende datum zijn best spannend denk ik! Ik heb nog een etentje gepland staan voor 23 november, maar vind het toch wel heel spannend om nog dingen te ondernemen terwijl de kleine dame elk moment kan komen. Ik zie het op de dag zelf wel, neem de vluchttas wel mee en heb Michel onder speed dial staan.

Met de ingang van november betekent het ook dat ik nog maar 3 keer hoef te werken in deze maand! Heerlijk, ik kijk echt naar m’n verlof uit. Aan de ene kant ben ik bang dat ik me onwijs ga vervelen, maar aan de andere kant heb ik nog genoeg te doen. Ik ben nog vrij mobiel (vooral nu de M3 het weer doet), fiets nog genoeg en kan nog een aardig stukje lopen (tenzij mijn bekkeninstabiliteit opspeelt). Ik heb nog wat foto’s te bewerken, wil het kamertje nog meer aan kant hebben en nog wat blog opdrachten/ideeën uit te voeren. Het enige waar ik tegen op zie zijn de dagen alleen thuis, Michel werkt natuurlijk gewoon nog. Kwestie van mezelf maar vermaken, en aan de andere kant heb ik natuurlijk ook nog twee poezendames die wel wat aandacht nodig hebben. Daarnaast wordt het op het einde van de zwangerschap wel steeds wat zwaarder, ik ben snel moe en heb dan makkelijk twee uur nodig om eventjes wat energie te vergaren. Het is voor een goed doel.

Qua verloskundige en afspraken was het deze maand wat minder. Door wat aanvaringen, onzekerheden en andere klachten ben ik overgedragen naar een 2e lijns verloskundige in het ziekenhuis. Enig voordeel is dat ik nu weet wáár ik ga bevallen. Ik heb dus nu ook een medische indicatie. Dat deze zwangerschap niet zonder horten en stoten gaat wist ik inmiddels al. Het belangrijkste is dat onze dochter gezond en wel ter wereld komt en dat ik me goed voel. Aan dat laatste wordt gewerkt ;). Zoals sommigen misschien hebben kunnen lezen worstel ik erg met mijn zelfbeeld, voel ik me vrij vaak onzeker en dit in combinatie met hormonen zorgt voor nogal wat dipjes. Daarnaast wil ik alle vrouwen op het hart drukken dat wanneer ze zich niet begrepen of fijn voelen bij de verloskundige je dit ook gewoon moet aankaarten. Er werden mij wat ‘horrorscenario’s’ voorgelegd die ik allemaal zelf zou veroorzaken met mijn neerslachtige gevoelens. Ik twijfelde om dit openbaar te maken, maar vind dat het belangrijk is om voor jezelf op te komen. Laat niemand je wat aanpraten en zorg dat je ergens terecht kan met je gevoelens. Dat is namelijk het allerbelangrijkste :).

Ik ben benieuwd naar wat deze maand ons gaat brengen, ik denk nog geen baby, maar wel veel leuke en fijne dingen. Of het wordt heel saai, dat kan ook. We’ll see.

Yours truly,

Madelaine.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.