LIFE – De laatste loodjes..

december 10, 2015

Of Lootjes, het is maar of je een woordgrapje met mijn bijnaam wilt maken. 

Ik weet nog wel dat ik in april positief teste en dat december nog 27 lichtjaren verweg leek. Nou die laatste weken, die lijken wel lichtjaren te duren. Ik dacht altijd dat zwangeren daar een grapje over maakte, maar nee het is echt zo.

Klaagmode aan: ik ben het meer dan zat. Dat dikke lijf, klaar mee. Het gevoel dat ik elk moment kan ontploffen, klaar mee. Het seksloze gevoel, klaar mee. (Heb je ooit een hoogzwangere gezien die zichzelf echt heel aantrekkelijk vond? Ik niet. En al helemaal niet als ik in de spiegel kijk ha). Kleding aankunnen? Nope. Wat dacht je van mijn kattenonesie, die past nog. Ik heb al meerdere bezorgers laten schrikken door mijn prachtige outfit. En als ik alle blogs en sites mag geloven zie je er na je bevalling er minstens 6 maanden ook niet echt frivool uit. Mijn voeten houden ongeveer even veel vocht vast als het Oceanium in Rotterdam Blijdorp, ik verwacht elk moment gebeld te worden door Greenpeace waarom ik de zee nog niet ben ingerold. Voor het in en uit de auto stappen moet ik ook een takelwagen bellen, in bed komen met die klossen voelt als een wedstrijd polsstokspringen. Er is geen woord over gelogen, het einde is zwaar met een hoofdletter Z. En eerlijk, met alle keren dat ik denk ‘ERUIT’ voel ik me net een hoogblonde politicus.. Oeps.

Ananas perikelen

Zodra je zwanger bent wordt je bedolven onder adviezen, preken, tips, tricks, babyboekjes, uitzetlijsten en vooral een hoop geblaat. Dit houdt niet zomaar op, want zelfs als je 38,5 week zwanger bent (zwaai) kan je nog allerlei soorten tips and tricks verwachten. Dat het verstandig is om op z’n kop drie keer in de rondte te seksen, want zo wek je de bevalling op, en anders moet je kolven of lekker heel de dag met je tepels spelen want zo komt ze ook wel. (Zelfs de verloskundige zegt dit hoor, geloof me je bent alle schaamte en awkwardness voorbij zodra je zwanger bent. Geen enkel gespreksonderwerp is raar of vies of vreemd. Zelfs niet als een vrouw van 63 je vertelt hoe je met je tepels moet spelen..)

Of eet anders 38 ananassen (daar ben ik best allergisch voor maar soit), lebber een pot sambal uit, dans mee met de Toppers, verf een huis geel, draag je kleding achterstevoren, spring de hele dag door het huis etcetera. Volgens mij maakt het niks uit hoor, die baby vindt het prima. Ik heb al meerdere malen verteld dat de huur is opgezegd, dat ze in d’r eigen bed moet slapen. En oja d’r vader wilt haar ook graag zien die is het wachten ook wel zat.

Elke dag word ik gebeld of bericht, geheel uit nieuwsgierigheid hoor, door mijn ouders/vrienden/zus/katten/collega’s of er al wat aan de hand is. ‘Is de baby er al?’ Nope ik heb enkel nog een kitten van 5 maanden voor je. Nog geen kleine petrolhead in zicht. De ene groepsapp na de andere speculeert dat er ‘vast wel iets’ is gebeurd afgelopen nacht. Maar als ik zeg dat ik niet slaap en daardoor soms wat minder snel reageer merk ik al de teleurstellingen. Er is nog geen baby geboren, en ja daar baal ik ook van. Niet dat ik het erg vind dat er vragen over zijn hoor, want eerlijk ik ben zelf minstens zo nieuwsgierig.

Twee woorden, negen letters. DUURT LANG. 

Dus helaas mensen, ik moet jullie teleurstellen. Hier nog geen baby, helaas. Ik ben even ongeduldig als jullie, en mocht er iemand die laatste loodjes overnemen dan hoor ik het graag ;). Nee hoor, ik mag dan wel onwijs klagen zoals een echte zwangere dat kan. Maar ik geniet nog eventjes van dat ze in mijn buik zit, en ik de enige ben die nog even kan genieten van haar bewegingen. En hoe dichterbij het allemaal komt, hoe spannender ik het vind worden en hoe onzekerder ik soms ook kan zijn dan dat ik al was. Ik ben zo benieuwd naar dat kleine meisje en naar mijn rol als moeder. Dus aan een kant, kom maar en aan de andere kant mag je ook gewoon nog heel even je moeder wat tijd geven hoor. Klein beetje tijd maar. En die bevalling? Ja daar ben ik nog steeds bang voor, dus..

Yours truly,

Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge