LIFE – Body after baby

januari 5, 2016

Of gewoon: Madelaine wil haar oude lichaam terug ;). En sinds kort hebben we een weegschaal. Wat een nieuws..

Naast auto’s, motoren, veel te foute ‘gangstermuziek’ waar Michel soms vraagtekens bij zet, katten en natuurlijk mijn dochter  heb ik (vroeger) nog een grote passie gehad: #healthy zijn. En dan niet op de foute manier, nee op de gezonde en sportieve manier. Gewoon gezonder leven en lekkerder in mijn vel, en kleding, zitten. Toen ik Michel leerde kennen, inmiddels al bijna twee jaar geleden, sportte ik zo’n 6 avonden in de week, volgde ik een gezond eetschema en was ik niet vies van wat wheyshakes. Ik weet dat ik vaker heb geschreven over mijn figuur, de onvrede er mee en hoe ik mis hoe ik was. Maar ik ben liever eerlijk op mijn blog dan dat ik verkondig dat ik meer dan tevreden ben ;). En ja soms zitten de kilo’s meer in mijn hoofd dan aan mijn lijf. Of ik ooit 100% tevreden zal zijn? Geen idee. Maar goed, sporten dus..

Sedert 2014. De periode waarin ik dus wel tevreden was.

In een maand tijd kon ik een kledingmaat kleiner aan, zag ik meer definitie en was er 6 kilo af. Let wel, spier weegt meer dan vet dus zonder sporten zou het misschien iets meer zijn geweest. Door omstandigheden ging het helaas even wat minder, maar de drive om gezond te leven en te sporten heb ik altijd wel gehad. Alleen in praktijk kwam het er iets minder van ;). Ik maak er geen geheim van dat ik vaak in de knoop heb gezeten om het randje dat boven mijn broek uit kwam en dat ik mijn armen en profile meer dan te groot vind. Iedere vrouw heeft zo d’r body issues en dit zijn een paar van de mijne. Ik vind mezelf gewoon mooier wanneer ik resultaat zie van de lunges, defintie door de (verschrikkelijke) buikspieroefeningen en merk dat mijn conditie verbeterd is. Daarnaast staan lichaam en geest in verbinding, ik bedoel dus dat ik me mentaal dus ook veel fijner voel wanneer ik gezonder leef én zonder overtollige kilo’s door het leven ga.

prezwangerschapgsxr

Toen ik zwanger was ben ik 18 kilo aangekomen, de weegschaal was alles behalve mijn vriend in tegenstelling tot alles dat zoet is. Hele taarten kon ik met gemak wegstouwen, oke ik overdrijf maar ik at wel veel, maar het voelde verre van lekker. Daarnaast ben ik ook een beetje een emo eter, alles wat leuk is moet worden gevierd met wat lekkers en als ik me rot voel dan zoek ik mijn heil in comfort food. Op dit moment, drie weken na mijn bevalling, ben ik al 13 kilo kwijt. Met nog ”maar” 5 te gaan zit ik bijna op mijn oude gewicht. Mijn heupen zijn daarentegen een stuk breder geworden en dat flubberbuikje vind ik niet om aan te zien. De strepen neem ik maar voor lief, daar kan ik geen snars aan doen.

Dus het plan? Ik ga op NIVEX gewoon zo soms random bijhouden hoe de #progress gaat. En hoe ik dat ga aanpakken? Er ligt op zolder een book van Bodieboost, een manier van eten waar ik zeker wel achtersta, maar (er is een maar) ik pas ook toe wat ik ‘zelf heb geleerd’.Gezien ik zonder Bodieboost, maar met een dosis informatie van mensen om me heen en motivatie genoeg, ook ben afgevallen. Stap 1 is dus ook om dat boek maar weer eens door te spitten.  Of ik mezelf dan onthoud van alles dat lekker is? Nee, want ik vind dat alles draait om balans. Een dag per week moet het gewoon mogelijk zijn om te ‘cheaten’. Hoewel ik dan weer niet van dat woord houd, maar goed.

Mijn doel? Ik wil sowieso 10 kilo kwijt raken, mijn motorpak weer goed passen (die is ingenomen op basis van mijn oude figuur) en me een stuk lekkerder voelen. Is het realistisch? Geen idee, ik ben pas drie weken geleden bevallen en elke dag gaat er wel iets aan gewicht nog af, ook al is het maar per gram. Ook mag ik officieel nog niet gaan dieten, maar gezonder eten lijkt me niet zo veel kwaad kunnen. Over drie weken is de magische zes weken grens bereikt en mag ik dan ook langzaamaan van start gaan met sporten. Het lijkt me fijn om weer mee te doen met 30 day shred, dus dat betekent inderdaad dat ik op zolder sta te hupsen met behulp van een video. Maar hey, het werkt! En dat telt. Overigens zijn die 30 dagen prima vol te houden, zolang je ook rust houdt en rekening houdt met je kunnen. Ondanks dat ik een kleine baby heb heb ik per dag wel 25 tot 30 minuten de tijd om te bewegen. Lopen met de kinderwagen is trouwens ook een workout, vooral door de smalle paadjes van het Kruidvat filiaal. Maar dat is een ander verhaal.

#beastmode

Dus, to be continued…

Madelaine

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge