Home improvement a la NIVEX

augustus 22, 2016

Inmiddels wonen we precies een jaar in onze woning in Rotterdam. Een heerlijk, licht, ruim en fijn huis met 5 kamers. Flink voor drie mensen en twee katten maar de ruimte was meer dan welkom. Toen wij gingen verhuizen hadden we twee maanden uitgetrokken voor het klussen en bestellen, kopen en verkopen van spulletjes. In één dag zijn we verhuisd, die twee maanden ervoor waren gelukkig voldoende om alles naar wens te maken.

13643601_149624108777350_1062029328_n

Ik wilde een witte vloer (check) en een muur met matkalkverf (check). Inmiddels hebben we al een nieuwe bank gekocht, is er een nieuw kleed in gekomen en hebben we ook Jasmin haar inrichting een beetje aangepakt.. maar ik wil weer eens wat nieuws. Geen grote dingen zoals een bank en zo, maar gewoon wat kleine aanpassingen. Tsja als ik iets in mijn kop heb dan heb ik het ook meteen in mijn kont.

De slaapkamer

De poezen hebben één muurtje in onze slaapkamer voorzien van een 3D patroon, omdat we daar niet heel erg blij mee zijn maar ook niet opnieuw willen behangen gaan we dit muurtje verven. Dit kan gelukkig gewoon over het behang heen en Michel zijn theorie is dat je dan de krabbels minder ziet. Ik ben al een tijd verliefd op de Flexa kleur ‘Early Dew’ (zoals iedereen tegenwoordig heeft) en ik denk dan ook dat deze een goede kans maakt. We moeten nog even naar de bouwmarkt toe hoor, ook gewoon om nog even naar andere kleuren te kijken. De fotowand behouden we wel, ik denk dat de witte lijsten wel erg leuk staan op de dan groene muur. Ik twijfel alleen of onze zwarte vloerbedekking wel zo mooi bij ‘Early Dew’ staat. En mocht het niet staan dan is het muurtje weer zo wit.

ED2

Vorig jaar kochten we twee Ikea MALM ladekasten voor onze kleding, dit voldeed ook maar er is toch nog wat kleding bijgekomen waardoor deze kasten nu te klein zijn. We willen dan toch ook voor een ‘echte’ kledingkast gaan. Ik denk dat het de Dombas gaat worden van Ikea, dan houden we één MALM kast erbij (op zolder of op Jasmin haar kamer) voor winterkleding of dekbedden. De kast is 90 euro dus dat is geen gigantische uitgave. Naast de kledingkast hebben we dan nog ruimte voor een lange spiegel of zo’n rekje voor de sier. Zo wordt de slaapkamer weer wat gevuld :).

dombas-garderobekast-wit__0130097_PE284330_S4

Daarnaast wil ik ook een nieuwe lamp in de slaapkamer, we hebben nu een zwarte hanglamp die niet heel erg bijzonder is. Ik wil deze graag vervangen voor zo’n minimalistische lamp, denk dat dat wel zo leuk staat.

XENL_010_110_010_Kroonluchters_en_Hanglampen

De woonkamer

Dit muurtje wil ik zwart verven met schoolbordenverf, zo kan Jasmin daar later lekker op kleuren en ik vind het ook wel een leuk effect geven. De stellingkast gaan we vervangen door een steviger exemplaar in het wit, daarnaast ben ik nog op zoek naar een andere klok maar dat is zo iets wat je echt tegen het lijf moet lopen. Het elektrische kacheltje naast de bank gaat in de loop van het jaar weg en wordt dan vervangen voor een hocker in dezelfde stof als de bank. Zo creëer je wat zitplek en oogt het minder rommelig. Maar omdat we kittens verwachten wachten we hier nog maar eventjes mee. 😉

nockeby-voetenbank-diverse-kleuren__0389156_PE559369_S4

Jasmin haar kamer

Zoals ik zei hebben we de inrichting in Jasmin haar kamer ook een klein beetje aangepakt. Er ligt nu een leuk kleed voor haar bed, we hebben het hemeltje weggehaald (ze begon er aan te trekken) en we hebben flink wat speelgoed en kleding aan het kinderdagverblijf gedoneerd. Echter heeft Jas zo’n grote kamer dat er nu veel ‘loze’ruimte is. Wanneer ze 1 wordt wil ik graag het Ikea keukentje neer zetten in haar kamer, wellicht is ze er nog te jong voor maar het staat leuk en ze heeft er op latere leeftijd weer wat aan. Daarnaast ben ik op diverse webshops aan het neuzen naar leuke muurstickers en accessoires. We gaan de kamer niet volbouwen maar er mag wel wat ‘opvulling’ in komen om het zo maar te noemen. full34411402Deze leuke stickers (en de foto) komen van HUUSJE vandaan.

ec6e484fcad8c37eaf378e0e14a01c61Ik vind zulke sticker zo leuk staan! (bron: Pinterest)

 

Dus, dit is op dit moment een beetje de wishlist. Een huis is nooit echt helemaal af.. Ik denk wel dat het weer net iets mooier wordt met deze aanpassingen. Qua grote dingen willen we echt heel erg graag nog een nieuw aanrechtblad, het wordt dan deze met marmerprint van IKEA (laf Ikea), dat laat alleen nog eventjes op zich wachten..

 

Doen jullie nog veel aan het interieur en de inrichting? Laat het even weten! Vind ik leuk 😉
XO Madelaine.

1 Comment

  • Reply Danella augustus 22, 2016 at 14:57

    Leuke ideeën! Ik vind die stickers ook echt prachtig voor in de kinderkamer.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge