Doe waar je blij van wordt

maart 2, 2016

Als er iets aantrekkelijk is dan is het wel iemand die passie heeft voor wat hij/zij doet. Ik bedoel niet meteen aantrekkelijk op een manier van ‘zo daar wil ik wel een beschuitje mee eten’ maar meer op een platonische manier. Ik word gewoon onwijs vrolijk van mensen met ambitie maar ook met passie voor wat ze doen.

Tw19o32-1

Zo heb ik een super grote passie voor auto’s en motoren. Dat weet je onderhand wel want anders zou je niet op mijn ‘allmotive’ blog zitten ;). Mijn hart maakt een sprongetje bij het zien van mooie bolides en slaat op hol wanneer ik een R1 voorbij hoor racen. Heerlijk! Je kan me dus ook echt wakker maken voor een motorritje, wel na een bak koffie, of een stukje knallen/cruisen met de auto. Ik heb toen ik 19 was de keus gemaakt om door te gaan voor mijn motorrijbewijs in plaats van een auto te kopen. Mijn moeder was er absoluut niet blij mee maar ze is gelukkig wel bijgedraaid. Ik heb al vaker beschreven dat motorrijden gewoon ‘me-time’ is, ik word er super relaxed van. Er is even niemand om me heen, eh ja overig verkeer natuurlijk en ik ben op mezelf aangewezen samen met mijn motorfiets. Het is heerlijk om even van die adrenaline te proeven wanneer je het gas open draait maar ik word ook happy van een kort en rustig ritje.

Ik besef ook heel erg goed dat ik in een luxe positie zit. Er staan twee geweldige auto’s voor de deur, ik heb in geweldige exemplaren mogen rijden en mocht het uitkomen dan is er ook nog een tweewieler beschikbaar. Ik zou dan ook een ongelukkig mens zijn wanneer ik in een Fiat Multipla zou rijden, gewoon omdat dat niet iets is waar ik blij van kan worden. Ik snap dat er mensen zijn die niets met auto’s hebben, maar voor mij is het echt een onderdeel van mijn leven. Zo heb ik weer niks met diepzeevissen. Waar ik dan wel weer wat mee heb is met make-up en tassen.  Je zou bijna denken dat ik een vrouw ben ;). Ik word net zo blij van een gloednieuwe lippenstift als van een gloednieuwe auto. Ja echt, een Ferrari zien rijden geeft me een even euforisch gevoel als de nieuwe collectie van MAC, een designertas, of het voor het eerst gebruiken van een nieuwe highlighter/oogschaduw/blush/bronzer.. noem het maar op.

46925_do-more-of-what-makes-you-happy-245219-320-571

Deze cheesy quote pronkt in onze woonkamer :).

Gelukkig deel ik een groot deel van mijn passies met Michel. Ik hoef gelukkig niet bang te zijn dat hij mijn nieuwe lipstick op gaat doen en echt zoals elke man verveelt hij zich ook rot in een tassenwinkel. Maar qua auto’s en motoren hebben we elkaar echt getroffen. Samen met zijn broertje Ruud heeft hij Autogespot gestart. Hij weet dus veel van auto’s maar ook nog eens veel van dingen uit de blog-en zakelijkewereld (hij heeft inmiddels een eigen bedrijf). Michel is ook iemand die echt passie heeft voor wat hij doet. Hij hobbyt met de auto’s, kan uren bezig zijn ze te wassen en wat TLC te geven maar ook in zijn werk is hij daadkrachtig en ambitieus. Ik vind dat mooi om te zien en het werkt ook nog eens inspirerend. Soms zat ik met tig ideeën voor NIVEX, of mijn fotografie ”werk” maar kwam het er maar niet van. Of ik begon er super enthousiast aan maar maakte het niet af. Dat is gewoon een slechte eigenschap. Ik denk dat wanneer je met de goede mensen omgaat je zelf ook gedreven en geïnspireerd raakt. Het is misschien een stomme vergelijking maar ik heb heel erg lang last gehad van paniekaanvallen. Vroeger hielden mensen mijn handje vast en werd het ook erg gevonden. Hierdoor blijf je in die vicieuze cirkel van dat het ook écht erg is wat je hebt, waardoor je angstig wordt een aanval te krijgen en ja dat resulteert juist in een paniekaanval. Michel heeft me vaak genoeg een schop onder mijn kont gegeven en niet mijn hand beetgepakt (figuurlijk dan). Hierdoor heb ik in het begin best last gehad van juist meer paniekaanvallen maar door de confrontatie juist aan te gaan is het zo veel beter geworden. Soms heb je gewoon iemand nodig die je helpt er mee, maar niet door dingen voor je over te nemen maar door je juist even in het diepe te gooien. Zoals ik al zei, heeft dit voorbeeld niet zo veel met een passie te maken maar een sprong in het diepe nemen kan je vaak verrassend goed helpen. Zo ben ik ook NIVEX begonnen, eerst met maar 2 lezers (waaronder mijn moeder die niet zo veel van auto’s snapt *zegt ze zelf) en nu zit ik op de 25.000 views in nog geen jaar. Er gebeuren mooie dingen voor mijn blog en ik denk toch wel dat mensen merken dat ik er een passie voor heb. Ook wanneer ik schrijf over luiertassen die ik stom vind ;). Wanneer je enkel iets doet om er geld mee te verdienen ga je vast een keer op je plaat.

Lang verhaal kort, ik vind het mooi om mensen met een passie te zien. En of dit nou voor Hans Klok, fietsbellen of het trainen van hamsters is.. wees trots op waar je blij van wordt :). Volgens mij doen mensen dit niet altijd, bang voor kritiek van anderen. Maar dat krijg je toch wel. Ik heb ook wat verhalen over mezelf gehoord waarvan ik denk ‘hoe kom je er op?’ maar goed ik weet wel beter en ga gewoon door mijn waar ik blij van word. Dat is onder andere met een goed opgemaakt hoofd lekker een stuk motorrijden in een yoga pose om er daarna een stuk over te bloggen met een glas wijn ;).

1 Comment

  • Reply yvonne maart 21, 2016 at 18:33

    mee eens. Ik vind het ook erg leuk om mensen bezig te zien met hun passie.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.