Current Car Crush #5 – Wedding – Rolls-Royce

november 23, 2015

Zoals jullie misschien weten ben ik verloofd met Michel, maar bezig met een bruiloft zijn we (nog) niet. De grote dag vindt ergens in 2018 plaats en voor de rest hebben we nog geen idee qua hoe en wat. Naast een mooie jurk, daar droomt elke vrouw van, is het natuurlijk ook van levensbelang 😉 wat voor trouwauto er komt. Een van de potentiële kanshebbers is een Rolls-Royce Phantom. Groot, een tikkeltje fout, imposant, maar zo onwijs baas.. Current Car Crush nummer 5 gaat dan ook over dit bakbeest.

tumblr_muxzexCFHy1qjj8a4o1_500

Het is lomp, oogt een beetje vermoeid, je kan het vrijwel nergens parkeren, maar toch is er iets dat me smoorverliefd maakt op de Rolls-Royce Phantom. De Drophead Coupe vind ik zelf wat minder, maar ik ben dan ook geen cabrio fan. Niet dat het wat uit maakt, want het prijskaartje dat aan een Rolls-Royce is fors.. heel fors. Ik denk niet dat ik het ooit zal pinnen bij een autodealer. Vandaar ook de bescheiden wens om er slechts een dagje plezier van te hebben. Dan moet er natuurlijk wel op de grote dag zelf ruimte worden gemaakt voor een rondje posen over de Meent. Gewoon, omdat het kan! Er staat een occasion voor 527.000 euro te koop. Maar dan krijg je wel een rijdende woonkamer, inclusief sterrenhemel plafond. De chaffeur? Ik zelf? Voor slechts 5 minuten dan, daarna wil ik wel als een prinses rond gereden worden ;).

Smaken verschillen, mooi? Nee dat vind ik 'm zeker niet. Maar hij heeft gewoon iets... iets heel aparts.

Smaken verschillen, mooi? Nee dat vind ik ‘m zeker niet. Maar hij heeft gewoon iets… iets heel aparts.

Onder de motorkap huist een 6.7 liter V12, die je in 5.7 seconden naar de 100 kilometer per uur brengt. Met 460 PK klinkt het niet echt als een krachtpatser, ik bedoel dat er genoeg snellere auto’s op de markt zijn, maar hij moet natuurlijk wel bijna 2500 kg meezeulen. Het is dus echt een zwaargewicht.

In de loop der jaren heeft de Rolls-Royce Phantom een nieuwer snoetje gekregen, maar onder de motorkap is het vrijwel het zelfde gebleven. Wellicht waren ze bij Rolls te druk met de nieuwere Dawn. Mij maakt het in ieder geval niets uit, zolang er maar een hagelwitte of mysterieus zwarte Phantom voor de deur staat te wachten maar daarin mijn aanstaande. Dan maakt die jurk denk ik toch iets minder indruk.

Look at that! Die kleur staat ‘m super. Foto via: Autogespot.nl

Andere kanshebbers voor de bruiloft? Oh die zijn er zeker, maar voor nu droom ik over deze gigantische slee.

Yours truly,

Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.