Cars. Bikes. Passie! (update)

mei 22, 2015

Long time no blog! Don’t worry, inmiddels ben ik druk bezig om weer wat artikelen te schrijven voor NIVEX. De laatste paar dagen stond mijn hoofd even niet naar bloggen. Aan inspiratie momenteel geen gebrek.

Ik vind het leuk (ja hoe moet ik dit anders noemen) om mezelf te omschrijven als een cargirl. En niet perongeluk de R met twee LL’n vervangen ;). Daarnaast ben ik ook wel een bikerchick, ik vind mezelf ‘motormuis’ noemen nou niet geheel passend. Inmiddels heb ik 4 jaar mijn autorijbewijs en rijd ik al bijna 2,5 jaar rond op de motor. Maar al vér voor deze tijd had ik ‘iets’ met auto’s en motoren. Ik kan me eigenlijk niet herinneren hoe het is om niets met auto’s en motoren te hebben.

Ik heb het vaak genoeg gehad over mijn vader die mij, op mijn tweede, meenam naar de AutoRai. Toen ik een tijdje terug met Michel naar de AutoRai was voelde het weer onwijs vertrouwd. Ik heb iets met die beurs, en dat zal wellicht aan de herinnering liggen. Natuurlijk gaat mijn liefde verder dan alleen wat beuren bezoeken. Al sinds mijn 6e ben ik gek op Audi TT’s, hoewel die liefde ietwat naar de achtergrond is gegaan door mijn passie voor BMW. Desalniettemin maakt mijn hart nog steeds een sprongetje als ik een Tay-Tay voorbij zie rijden, ongeacht de kleur of de leeftijd. Toen ik een prachtige TT-RS stond te bewonderen en de eigenaar complimenteerde met zijn bolide brak mijn hart ook wel een beetje toen hij het nodig vond om mij ‘de les te lezen’. ”Dit is niet zomaar een TT, meisje” (Hij moest eens weten ;)) Nee hoor, hij bedoelde het vást goed.

Een sereen stilleven voordat ons lieve katje de boel verstoorde.

It keeps me busy

Ik houd me sinds een tijdje bezig met een BMW Facebook Groep, inmiddels een community met meer dan 4200 leden. Ik vind het leuk om daar wat stukjes weg te tikken, en leer er elke dag wel weer wat. Aan de andere kant moet je ook leden ‘in het gareel’ houden en kan je soms een tegenreactie verwachten. Maar bij Cars and Coffee kwam er wel een lid even een praat je met me maken (die ik eerder op iets had gewezen) en hij vond me toch wel een ‘stoer wijf’. Dat soort kleine dingen maakt het toch wel erg leuk om elke dag weer bezig te zijn met de BMWFamily. Met 4200 man in de groep kan niet iedereen dezelfde mening delen. Maar we delen wel dat we allemaal liefhebbers zijn van dit merk.

Naast de FB groep houd ik me bezig met NIVEX, een van de leukere uitlaatkleppen tot nu toe. Ik mocht onder andere een onwijs dikke KTM RC8R rijden, waarvan binnenkort natuurlijk de rij ervaring online komt. In de toekomst wil ik nog meer schrijven over auto’s en motoren, maar moet de blog ook persoonlijk blijven. Ik ga er aan werken om een passend alternatief te vinden, wellicht een aparte pagina met persoonlijke artikelen. Ik ben namelijk al een tijdje bezig met een heel leuk project. Maar daar over binnenkort meer. Dit weekend gaan Michel en ik naar de Ring toe en lijkt het me leuk om het fotograferen weer op te pakken.  Oh en niet te vergeten: twee dagen ploggen!

 

Liefhebster pur sang. 

Waar ik het eigenlijk over wilde hebben is dus mijn passie(s). Ik ben veel meer dan alleen iemand die auto’s leuk vind. Ik word oprecht blij van auto’s. Het hoeven niet altijd M-modellen of dikke lambo’s te zijn. De nieuwsupdates in de autowereld hebben ook mijn interesse, en ik moet altijd even spieken bij Citroen omdat het in mijn opvoeding zit.

Je maakt mij echt gelukkig door me mee te nemen naar de Nurburgring, met me te praten over auto’s en naar evenementen te gaan. Daarnaast is het fotogoraferen, spotten en schrijven óver ook iets wat mij heel erg blij maakt. En na een best pittige periode met allerlei dingen die met níét blij maakte ben ik gelukkig met NIVEX, de hele autowereld die ik ontdekt heb door (en met) Michel (+ Ruud, mijn vader, via mijn fotografie, etc) en de keren dat ik op mijn motor klim om een ritje te maken. In het begin van deze post zei ik het al, maar ik zou niet willen weten hoe het is om hier ‘niks’ mee te hebben. Voor mij dan he, ik kan heel goed begrijpen dat er mensen zijn die onderwater outdoor glamvissen heel leuk vinden :).

Vroom vroom door je straat, als een wegpiraat.

Naast de auto’s hebben ook de tweewielers mijn aandacht. Ik ben inmiddels in bezit van motor nummer 3 en pak ik regelmatig Michel zijn S1000RR. Met NIVEX wil ik de motoren onder de aandacht brengen via mijn manier van schrijven. Maar ook wat meer aandacht generen voor de vrouwelijke rijdsters onder ons. Ik mis dat zelf namelijk, dus dan ben ik het ook die in de pen klimt om hier aandacht aan te schenken. Binnenkort kan je dus wat motor én vrouwen gerelateerde blogs voorbij zien komen, naast de rij ervaringen dan.

Dit is een beetje een ramble geworden, half een update over wat je kan verwachten en een beetje een uitleg over wat de auto-en-motor wereld nou betekend voor mij. Keep you posted!

– Madelaine

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.