Body after baby #4

augustus 15, 2016

Long time no see. Vorige keer schreef ik al dat het hele afvallen en positieve zelfbeeld (eh, eerder negatief) tussen mijn oren zat. Ik heb voor mezelf wel een streefgewicht en wil deze behalen, maar moest eerst maar eens leren lief te zijn voor mezelf.


Met kleine stapjes gaat dat al iets beter. 

Het klinkt misschien heel vreemd maar het helpt zeker om wat positieve affirmaties tegen jezelf te zeggen. Het is even wennen maar het gaat.


Eind juni sloot ik een abonnement voor een half jaar af bij Weight Watchers. Ik had echt een stok achter de deur –eerder een boom- nodig voor het afvallen. Ik weet wat gezond eten is en hoe je dit het beste kan implementeren, maar na een lange werkdag heb ik soms de neiging om een ‘treat yo self’ moment te houden. Dat is niet erg, zolang je het maar binnen de perken houdt. Dat laatste lukt me niet zo geweldig. Als ik iets lekkers wil dan wil ik meteen veel. Inmiddels heb ik die momenten niet meer en geniet ik zo veel meer van een zoetigheid/wat lekkers dat het ook echt een traktatie is geworden. Ik denk dat je die balans moet hebben in een ‘dieet’ of verandering van eten. Het is prima om zo veel mogelijk gezond te eten, en gezond kan ook echt lekker zijn…Echter moet het niet zo zijn dat je in een ‘’ik mag dit niet gevangenis’’ terecht komt. Dat lijkt me in ieder geval lastig volhouden.


Ik ben nu zo’n 6 weken bezig met Weight Watchers, de eerste week was er al 1 kilo af. Daarna kwamen er feestjes, een nieuwe baan, en momenten dat ik mezelf iets rotter voelde. Hierdoor schommelde mijn gewicht sterk maar inmiddels is er ruim 2 kilo af. Ik begon in dezelfde tijd met WW als met dansen en ik merk nu dat dat samen goed werkt. Voor wie het wil weten; ik doe het online programma van Weight Watchers. Dat betekent dus dat ik geen bijeenkomsten heb maar wel gebruik maak van de app en zo alles kan invoeren wat ik eet. Per dag mag ik 30 punten dat zijn er niet heel erg veel, maar het is te doen. Per week heb je 42 extra punten die je mag gebruiken, zo kan je ook nog gemakkelijk genieten van een taartje op een verjaardag of lekker uiteten gaan. Ik merk wel dat ik veel vaker de app moet openen, inmiddels kan ik bepaalde waardes nu dromen echter als ik ze niet invul dan weet ik dat ik er wat meer moeite mee heb/lakser mee ben. Het vergt dus ook wel discipline.

Ik probeer drie keer per week te sporten waarvan dus één keer dansen (Caribbean Jam). De andere twee keer doe ik een lesje van ’30 day shred’, dat half uurtje om te sporten is makkelijk te combineren met het dagelijks leven (en een baby). Als ik zin heb in iets rustigers dan pik ik een yogales mee. Van de week kreeg ik een e-mail van mijn yogadocente dat ze er mee gaat stoppen, zo zonde. Gelukkig is er een andere yogaschool in de buurt dus ik moet daar een keer gaan kijken en een lesje meepikken. Het sporten houd ik er sowieso wel in, ik merk een verbetering in mijn uithoudingsvermogen en ook fysiek gaat het de goede kant op.

Momenteel moet ik nog 7 kilo kwijt tot ik op mijn streefgewicht ben. Ik weet dat dit best te halen is, maar zal er pas weer over updaten wanneer ik wat dichterbij in de buurt ben. Dat geeft mij wat meer rust in mijn hoofd en om nou elke week een update te plaatsen over alles wat ik eet is ook een beetje saai (denk ik).

Ik had dit artikel vooruit geschreven en ik wilde even toevoegen dat ik op de vakantie eindelijk weer twee kledingstukken in m’n oude maat heb kunnen kopen. Yay, dat doet een vrouw goed :-).
Dat was ‘m voor nu!

X Madelaine.

2 Comments

  • Reply foremost agent login april 12, 2017 at 00:01

    What a super award in remembrance of a wonderful educator and we were very touched when we read the article. Just wondering if you have an example of the pencil so you can show Gramma ‘Lien when she comes to see you in July.

  • Reply Dragon december 25, 2016 at 06:42

    How neat! Is it really this sipeml? You make it look easy.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge