Body after baby #2

januari 29, 2016

I’ve got my mind set on you! Of nouja mijzelf in dit geval. Welkom bij een update over body after baby.

Vorige keer had ik het over het feit dat ik 1) wilde afvallen en 2) wilde sporten. Nu ik de magische 6 weken-na-de-bevalling grens heb bereikt kon het festijn ook eindelijk beginnen. Ik heb het bodieboost boek van zolder gehaald, gezond boodschappen gedaan en wilde heel erg graag beginnen met sporten. Dus met die mindset zat het wel snor, henche de titel.

Nu heb je dit in je hoofd. You’re welcome.

Verder dan het ordenen van mijn sportkleding ben ik niet gekomen. Ja oke, dat eten dat zit wel goed. De cake(s) die ik maak verdeel ik onder vrienden en familie, en op twee keer patatjes na is het de afgelopen twee weken ook best prima gegaan. Alleen dat sporten dat lukte niet. Ik kan wellicht wel 28 smoesjes verzinnen maar de grootste oorzaak ben ik zelf geweest. Ik wilde braaf wachten tot de 6 weken grens op dinsdag. Maandag had ook gekund maar na een dag met Jasmin + een avondje Ikea, was ik redelijk moe mijn bed ingekropen. Toen kwam er een geweldige buikgriep in Huize NIVEX. Michel ziek, Jasmin niet lekker en ik voelde zelf ook het een en ander rommelen. Too much information ;). Ik rende dus achter man en kind aan en had geen tijd om me toe te geven aan het ziek zijn. Laat staan dat ik dus ging sporten! Dinsdagavond zat ik namelijk met een baby met koorts bij de huisartenpost in het ziekenhuis. Paracetamol mee en hopen op een rustigere nacht dan die er voor. Ik liep immers (en Michel ook, maar die sliep overdag) op slechts drie uur slaap rond op deze aardbol. Geen fijn begin van mijn magische grens. Afgelopen dagen stonden dan ook in het teken van beter worden.

Wel moet ik zeggen dat er weer anderhalve kilo vanaf is! De teller staat nu op -16 kilo. Iets waar ik zeker wel trots op ben. Ziek zijn niet meegerekend.

Ondanks dat ik me gister nog super misselijk voelde, yuk, wilde ik wel in de avond naar yoga. Gelukkig ebde dat weeïge gevoel weg en was ik in de avond fit genoeg om naar Yin yoga te gaan. Normaliter ga ik naar Hatha yoga, maar omdat ik weer in moest komen wilde ik het wat rustiger aan doen. Dus om kwart over acht vertrok ik, zoals een echte #vanracemonsternaarzenbabe, met de M5 naar yoga. Eh ja ik haalde de gemiddelde leeftijd aardig naar beneden ;). Om het maar even aardig te zeggen. Niet dat er wat mis is met een echte ‘bejaardenles’ maar ik was wat jonger publiek gewend. Ik dacht dus ook dat, gezien het aantal kunstheupen, de les redelijk rustig zou zijn. Nou Madelaine, dat dacht je dus faliekant verkeerd. 

Die ‘elderly people’ bewogen een stuk soepeler. Er werden benen in nekken gelegd, voeten aan oren gehouden en op de kop gestaan alsof het niks was. Dit is een ietwat uitbundig beschreven verhaal.  Yin yoga is echt heel rustig dus nee het was niet Circus 65+. Het is om even een beeld te schetsen van hoe veel beter die ‘ouwetjes’ waren. Age ain’t nothing but a number. (thats what she said)
En volgens mij komt het door de bevalling maar ik had op een gegeven moment het gevoel dat ik zelf in bezit was van een stel kunstheupen. Elke oefening vroeg wat van mijn lijf, met resultaat dat ik nu spierpijn heb. Daar is overigens niks mis mee, vind dat gevoel stiekem wel lekker. Het einde van de les werd afgesloten met een fantastische ontspanningsoefening. Het lukte me zelfs om te concentreren! Ik liep super rozig weer terug naar de auto en zat even in mijn eigen zen bubbel. Die barste toen ik de V10 weer hoorde ronken, daar word je nou eenmaal wakker van :-). Gelukkig ook maar, want op een soort yoga wolk autorijden is niet heel erg goed voor de verkeersveiligheid. Tot zover mijn eerste sport avontuur.

Zoals ik al zei, met die mindset zit het wel oke. Ik probeer mezelf niet te meten aan alle #fitgirls op instagram. Je zal geen foto voorbij zien komen van mij in een sportbh en nike legging. Ik haal wel inspiratie uit voor-en-na foto’s en vind het mooi om het doorzettingsvermogen en de discipline te zien. Ik weet van mezelf dat ik dat ook heb, maar ook goed kan uitstellen en mopperen over het ‘geen zin hebben’. Als ik terugdenk aan twee jaar geleden had ik bijna elke dag geen zin om te sporten maar deed ik het wel. De beloning erna, het heerlijke gevoel en je lijf zien verbeteren, is namelijk heel veel waard. En achteraf denk ik altijd: ‘Waarom had ik geen zin?’. Vandaar dat die motivational quotes voor mij wel wat doen. Het zet me aan het denken en dat zet me weer aan het sporten.

Zoals deze ;).

tumblr_nnen6ydNTu1shetzio1_1280 (1)

Pfoe, dat inkomen is echt niet niks. Ik hoop dat ik binnenkort wel weer een beetje op mijn oude niveau ben. Volgende week maandag beloof ik plechtig te beginnen met 30 day shred en ga ik op donderdag gewoon weer naar mijn golden oldies les. Die ziektekiemen mogen buiten de deur blijven, ik heb een lijf dat getraind moet worden.

 

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge