Beemer, Benz & Bentley

januari 22, 2016

De oplettende lezer weet dat het ‘or’ moet zijn in plaats van ‘&’. Maar laat dit stukje nou niet gaan over het rapnummer.

Van de week publiceerde de SVB weer de populairste kindernamen van het jaar (2015). Jasmin haar naam werd vorig jaar, inclusief mevrouw herself, 21 keer gegeven. Onze kat Emma (Empakket) heeft de meest populaire meisjesnaam van vorig jaar.

e7eb678a2a64eeaa349fd051e6c6f2cc

Ik vind zulke lijstjes altijd wel leuk om door te spitten, ondanks dat ik helemaal niet van die populaire namen houd. Ik identificeer mezelf daarentegen ook totaal niet met de vreemde namen die worden gegeven. Een aparte naam is leuk, maar sommige mensen slaan er best wel in door. Vooral wanneer je op zes verschillende manieren ‘Jayden’ probeert te schrijven omdat de ouders hebben verzonnen dat een D voor een J ook wel ‘anders’ staat. Nee die halve fonetische namen, een soort lettercircus, dat hoeft van mij niet.

Ik vraag me af of sommige ouders überhaupt wel nadenken voor dat ze zeggen ‘Ja dat wordt ‘m’.   Maar goed dat vraag ik me ook af bij merken die productnamen voor hun producten verzinnen ;). Ik kijk er niet vreemd van op als iemand zijn zoon ook Stokke of RBL heet..

Anyways, de meest aparte namen heb je zeker al voorbij zien komen op diverse nieuwssites. Maar ik was dus ook benieuwd of er echte petrolheads zijn die hun kind vernoemen naar auto gerelateerde dingen. Mercedes laten we even buiten beschouwing, die naam doet het volgens mij vrij goed in een andere industrie.. En nee ‘Beemer’ komt nergens in voor

Benz is daarentegen vorig jaar 6 x gegeven, Bentley is al een stuk populairder met 40 x. Andere auto (gerelateerde) namen die ik tegen ben gekomen:

 • Lotus (30 x, maar kan ook naar de bloem zijn natuurlijk)
 • Elise (vind ik iets minder auto achtig, maar het is er natuurlijk wel een)
 • Veyron (ja echt, 2 x)
 • Rolls
 • Royce (maar niet in combinatie met Rolls-)
 • Enzo
 • Rover
 • Romeo (zonder Alfa)
 • Giulietta
 • Giulia
 • Leon (of course)
 • Kawa (motor gerelateerd)
 • Silvia

Vrienden van ons dachten dat wij ons kind serieus Veetien of zo zouden noemen, of drie voornamen met een M (M3), Beemer is ook voorbij gekomen. Maar nee, ik vind het prima dat onze kat luistert naar Empakket. Maar ik zou het mijn dochter nooit aan doen.

Ik ben erg benieuwd hoe veel ”auto” kindjes er worden geboren dit jaar en kijk al uit naar het lijstje van 2016.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.