Babynieuws!

augustus 17, 2016

Ik heb een hele leuke aankondiging, en ik moet hem eigenlijk voor haar doen omdat ze zelf niet kan praten…*tromgeroffel* Onze poes Noor is in verwachting..

12004151_996806433717040_884274519493821399_n

 

Yep, wij verwachten binnen nu en een paar weken, ongeveer vier, een paar kleine katjes in ons huis. De afspraak voor de sterilisatie stond voor deze maand, maar Noortje trok haar eigen plan en kwam dus thuis met baby’s in haar buik. We hebben niks van de krolsheid gemerkt, anders mag ze natuurlijk niet naar buiten toe. Het is dus een kleine stiekemerd :). 

Toen wij thuis kwamen van onze vakantie viel het eigenlijk meteen op dat Noor haar buik wel erg ‘poofy’ was geworden. Mijn voorgevoel zei gelijk dat ze wel eens zwanger kon zijn en zodoende hebben we meteen een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor dezelfde dag. Met een boze kat in een reismand gingen we zo snel als we konden naar de dierenarts toe, waar zij meteen kon vertellen dat we inderdaad kittens krijgen van Noor. 

Om eerlijk te zijn waren we best in shock, we gaan namelijk in oktober naar Dubai en we wisten even niet of dit wel zo verstandig zou zijn met al die babykatjes in huis (samen met Emma en Noor). De dierenarts schatte dat de zwangerschap nu rond de 4 a 5 weken zit, ook gezien het gedrag van de kat (ze eet veel!). Dit zou dus betekenen dat we midden/eind september de katjes kunnen verwachten. Gelukkig zijn ze dan al een stuk groter wanneer we op vakantie zijn en voor die 6 dagen dat we weg zijn is er ook wel wat te vinden. Sowieso zijn het dan geen hulpeloze beestjes meer. Mochten de katjes toch pas in oktober geboren worden, je weet nooit of zo’n schatting van de dierenarts 100% goed is, dan moeten we even kijken wat we doen qua Dubai. Het is geen ramp als we het moeten verzetten, maar stiekem kijk ik wel heel erg uit naar de vakantie.

13925074_1185881311476217_1921067033344321048_n

Nu er kittens aankomen moeten er ook wat dingen in huis gedaan worden. Allereerst hebben wij een nieuwe kattenbak gekocht van Curver (zo’n fancy ding) en gaat de oude kattenbak, welke geen deksel heeft, naar de ”kittenkamer” toe. Gelukkig hebben wij nog een kamer over in ons huis welke nog niet behangen is. Daar kunnen de katjes zich dus uitleven tot ze groot genoeg zijn om in de woonkamer te spelen. Er moet nog een ren komen, dekentjes, matjes, een doos/box voor Noor om in te bevallen en noem maar op. We gaan er alles aan doen om de kittens een zo goed mogelijke start te geven. 

Inmiddels heb ik al aardig wat reacties gehad van mensen die een optie willen op een katje, daar zijn we erg blij mee! Ik denk dus niet dat we met de kittens opgescheept zitten. De dierenarts dacht er sowieso al twee te voelen, spannend. Wij houden er zelf geen een trouwens, twee katten is voor nu meer dan voldoende.

Noortje is een Britse korthaar en de papa kat, eh ja die is onbekend. We zijn dus heel erg benieuwd naar wat voor kittens ze ter wereld gaat brengen. Hopelijk hebben ze allemaal het lieve (en soms drukke) karakter van hun mama. 

 Het is wel heel grappig dat ik zelf vorig jaar rond deze tijd zwanger was en onze kat nu zelf ook in deze periode zwanger is. Nja, het komt vast wel goed allemaal. Ik houd jullie op de hoogte omtrent deze zwangerschap, geen mommyblog maar een catmomblog ;). Noor wil vast wel een nieuwe Stokke uitproberen hoor! 

XO Madelaine.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.