LIFE – Mommy wars tag

januari 4, 2016

Ik heb wel vaker geschreven over het leger der zwangeren/moeders. Zodra je een drie keer uitgeklapte eicel in je buik hebt zitten word je al overspoeld met meningen en ideeën van anderen. De een vindt het prima om haar zoon tot zijn 27e in haar bed te laten slapen, de ander wordt al snel een ‘ontaarde’ moeder gevonden omdat ze geniet van tijd voor zichzelf. Jup, zodra je op het punt staat een kind te werpen word je in een soort vete meegevoerd waarin je beter je mond kan houden dan je mening ten gehore brengen. Oh en je kan beter helemaal niet vertellen dat je rondjes mee hebt gereden op de Nürburgring terwijl je 17 weken zwanger was, oh boy…

Betty en Esther van mamazoektuit.nl (een aanradertje) bedachten de ‘mommy wars tag’, en omdat ik het leuk vind om soms (te pas en te onpas) mijn mening te ventileren dacht ik hey die vul ik in! Oh en ik ben ook nog eens een kersverse moeder :).  Dus lees snel verder..

 • Geef jij je kind borst- of flesvoeding?
  Jasmin krijgt sinds haar derde levensdag de fles. Ik heb geprobeerd borstvoeding te geven maar het is niks voor mij. Daarnaast heb ik ook een flinke borstonsteking opgelopen in mijn kraamweek. Ik vond de keren dat ik haar aanlegde wel lief en fijn (behalve voor them boobs.. jezus wat een pijn) maar het was zeker niet alsof er drie fluffy kittens over een regenboog sprongen. Het is bijzonder, maar ook weer niet bijzonder. Ben ik nog te volgen? Anyways, de keuze was snel gemaakt om Jasmin flesvoeding te geven. Ze groeit als kool, ik ben blij én heb geen tetten meer die op ontploffen staan en voel me een stuk meer relaxt dan toen ze nog wel afhankelijk van mij was (op het gebied van eten). Nee hoor, ik heb er geen spijt van :). Ik vind het soms wel jammer dat er redelijk negatief naar flesvoeding wordt gekeken en borstvoeding vrijwel overal wordt opgehemeld. Natuurlijk is het goed voor je kindje, maar ik geef Jasmin geen Royal Canin te eten hoor? Als het niet lukt dan lukt het niet, en als je niet wil dan moet het ook niks uitmaken. Ik heb zeker wel een soort druk gevoeld om het te proberen, jup dat onzekere gevoel begint niet bij de geboorte al hoor. De verloskundige begint er al een klein beetje mee ;).
 • Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?
  De eerste nacht hebben we veel geknuffeld en zijn we ook in slaap gevallen met de baby. Oeps! Ik vind het fijner om haar in haar eigen bedje te laten slapen. Wel moesten we er even achter komen dat mevrouw veel waarde hecht aan haar Senzy kruikje, maar dat is dus helemaal goed gekomen. Ze gaat zonder morren haar eigen bedje in, alleen overdag moet ik het er wat meer in zien te krijgen. Maar dat is iets wat ik zelf moet doen. Binnenkort gaat het wiegje naar d’r eigen kamer. Michel moet weer werken en ik slaap gewoon erg licht en word wakker van elk geluidje, zuchtje of scheetje ;). (van Jasmin he)
 • Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?
  Kant-en-klaar, ik ken werkelijk niemand die luiers uitwast. Gadver, moet er al niet over na denken. Nee ik loop wel even naar het Kruidvat toe om een pak luiers te halen, die geheel niet milieuvriendelijk in een luierzakje verdwijnen. Sorry..
 • Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?
  Ik houd zelf helemaal niet van dat gillende speelgoed of hysterische knalkleuren, maar ben bang dat je er niet aan ontkomt. Niet omdat wij het zelf kopen, gelukkig kan Michel er ook niet echt tegen, maar omdat ze het dan vast wel van iemand anders krijgt. Houten speelgoed vind ik daarentegen wel erg leuk, maar goed ik ben 23 en dien er ook niet mee te spelen. Ik hoop op een mooie mengelmoes van beide. Maar volgens mij zijn baby’s net als katten, je kan het duurste speelgoed kopen uiteindelijk gaan ze er van door met alledaagse dingen die absoluut géén speelgoed zijn.12362563_964946703575519_2115579098_n
 • Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?
  Ik wil zelf wat hapjes gaan maken, maar schroom ook niet om een potje te kopen hoor. Ik vind die krengen alleen onwijs stinken, yuk.
 • Dragen of wagen?
  De draagdoek heb ik nog niet uitgeprobeerd, ik heb een prachtige donkergrijze. Maar de wagen gebruiken we echt elke dag, we hebben een hele mooie Joolz day die we met veel plezier gebruiken. Buitenshuis zal ik niet gaan dragen, maar wellicht is het handig als Jasmin een beetje hangerig is of een sprongetje heeft om haar thuis wel even in die doek te plempen. Nu nog even erachter komen hoe je zo iets goed knoopt. En misschien een onpopulaire mening, maar op de Tula na, vind ik draagzakken echt verschrikkelijk en daalt voor mij de aantrekkingskracht van een man met 280838 miljard wanneer hij zo’n ding om heeft. Wederom, sorry!12383286_1676301085951138_1129431732_n
 • Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?
  Ik kan nog niet in de toekomst kijken maar we denken dat we rond Jasmin d’r eerste verjaardag een potje introduceren. Al zit ze er alleen nog maar op, je kan dan toch een beetje beginnen met het introduceren van toiletteren (dat rijmt). Ze is natuurlijk hartje winter jarig, maar in het voorjaar kan je er zeker wel actief mee aan de slag. Een kind van vier in de luiers zie ik zeker niet zitten, en volgens mij zijn meisjes wel redelijk snel (of makkelijker) zindelijk? Zolang ze maar niet op de kattenbak klimt ;).
 • Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?
  Ik vind de Primark best leuke kinderkleding hebben dus heb daar wel flink ingeslagen, evenals bij Zeeman en de HEMA. Tsja, met een baby vind ik het een beetje zonde om dure kleding te kopen. We wisselen een beetje af met Zara, want eerlijk daar hebben ze wel hele leuke kleding voor meisjes. Ter Stal en NextDirect vind ik ook heel leuk, en betaalbaar. Als ze ouder is dan komen er wat meer goede kledingstukken bij, zoals goede schoenen en een mooie jas. Daar geef ik dan liever wat meer aan uit dan aan rompers van 30 euro waar ze binnen drie weken uit is.
 • Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?
  Op dit moment is baby’s wil wet, maar goed eh ze is net drie weken oud en we moeten aan elkaar wennen :). Ik hoop haar gewoon consequent op te voeden. Ik denk dat Michel wat sneller zwicht voor de blauwe kijkers van zijn dochter, maar we shall see.
 • Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?
  Same als vorige vraag, ze is nog zo klein! Soms huilt ze zichzelf een beetje in slaap, deels ook om de dag te verwerken denk ik? Maar als ze echt boos huilt of honger heeft dan laat ik haar natuurlijk niet liggen. Als ze heel erg miept of een huiluurtje heeft troosten we haar natuurlijk wel maar als ze later je uittest door te huilen dan zal ze soms ook pech hebben. Hoe moeilijk het ook is hoor, want ik zit zeker niet relaxed wanneer ze huilt maar weet wel dat je niet bij elke kick direct aan bed moet staan.12292692_1670239279886891_833267313_nDe coffee is hier zéker wel nodig ja ha! Jasmin slaapt goed na de voedingen hoor, maar de nachtvoeding hakt er soms wel eens goed in. Ik ging niet eens uit tot 03:30, lol.  Rust pakken wanneer de baby slaapt, I know..

  Dit was ‘m dan! De Mommy Wars tag, tsja als moeder van een 3 weken oude baby kan ik niet alles heel erg fair invullen maar het was zeker een leuke tag om te doen.

  – Madelaine

1 Comment

 • Reply De Mommy Wars Tag - GoodGirlsCompany januari 10, 2016 at 06:01

  […] lopend vuurtje zou rondgaan in het land der mamabloggers. Meike, Saskia, Janske, Cassandra, Joyce, Madelaine en Marije vulden hem allemaal in. Nu ben ik ik, dus ja ik doe het lekker zonder dat ik getagd […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge