10 dingen waar ik goed/slecht in ben

april 6, 2016

Wat een lange titel, maar oke. Geïnspireerd door MissLipgloss vandaag een blogpost over dingen waar ik goed & slecht in ben. Gewoon omdat ik heel erg van lijstjes maken houd en het leuk vind om persoonlijk te bloggen. Dus, wat kan ik best goed en waar ben ik superslecht in?

71b863d83c445901df7847cc8025a081

Slecht

Ik ben slecht in op tijd komen – Ja sorry, iets anders kan ik er ook niet van maken. Ik ben vrijwel altijd 5 minuten te laat, behalve wanneer ik naar mijn werk of school toe moet. Ik heb ooit de fout gemaakt iets te laat te vertrekken voor een tentamen en juist toen werkte het openbaar vervoer niet mee.

Ik heb mijn tentamen niet mogen maken en moest dus wachten tot de herkansing was. Ik ben niet zo’n student die zich er dan niet druk om maakt, nee ik lig daar dan meteen weer wakker van. Ook heb ik gemerkt dat ik onder stress sneller last krijg van paniekaanvallen, en gezien die vrijwel voorbij zijn op dit moment weet ik gewoon dat ik niet eigenwijs moet zijn en gewoon op tijd moet vertrekken. Nu nog afdoende uitvoeren..

Ik kan absoluut niet tekenen – Het enige wat ik goed kan tekenen zijn hartjes, vierkantjes en piemels. Ja ik ben zo’n kinderachtig persoon die piemels tekent op krijtborden of in de sneeuw. Wat een biecht ;). Maar ik zou dus gewoon goed willen tekenen, een vriendin van mij kan dat heel erg goed en ik vind dat zo knap. Ik vind het al bewonderenswaardig dat ik vroeger goed was in kunstgeschiedenis en voldoendes haalde voor tekenen. Als ik mijn ”kunst” van vroeger tevoorschijn haal snap ik het echt niet..

Vroeger was ik stukken beter in Nederlands – Dit is ook iets wat ik echt weer moet bijschaven. Soms moet ik echt nadenken of ik iets aan elkaar of los schrijf, misschien moet ik maar weer van die oefeningen op internet gaan doen. Ik heb voor het laatst echt het vak Nederlands gevolgd in het eerste jaar van het hbo en merk dat ik vaak nog foutjes maak. Niet echt iets om trots op te zijn, al helemaal omdat schrijven echt mijn hobby is.

4538c9e6898c9185c904193b4a57629c

Ik ben slecht in dingen naast me neerleggen of loslaten- Ik zou dit zo graag willen kunnen. Michel is er bijvoorbeeld heel goed in, die kan bepaalde mensen of situaties echt naast zich neerleggen en focussen op wat belangrijk is. Ik? Ik lig al wakker wanneer iemand boe over mij zegt of iets niet leuk vind. Dan ga ik echt heel erg aan mezelf twijfelen. Ik kan ook superslecht tegen ruzies of mot met mensen. Ik maak me altijd veel drukker om dingen dan dat reëel is.

Aardig zijn tegen iedereen–  Misschien wel een van mijn slechtste vaardigheden. Wanneer ik iemand niet mag kan ik niet gemaakt aardig zijn. Ja ik zeg wel ‘hallo’ en andere sociaal gewenste opmerkingen maar echt aardig ben ik dan niet. Dat zit gewoon niet in me. Ik doe hard m’n best om hier anders mee om te gaan hoor. Working on it.  Ik ben een sociaal persoon maar weer niet zó sociaal dat ik alle soorten mensen ‘kan hebben’ en er small talk mee kan houden.  Ik houd nooit zomaar een kletspraatje met iemand, bijvoorbeeld in de supermarkt met een medewerker. Je hebt mensen die echt met iedereen en alles overweg kunnen. Nope, not me. Ik heb veel liever diepgaande gesprekken met mensen die ik ken dan small talk (met onbekenden). Daarnaast heb ik oprecht een hekel aan de ”Heey hoe is het?” vraag wanneer iemand alleen wat nodig heeft. Vraag het gewoon, draai er niet omheen.

f7bb5bc2a62074c7fc7d9011191e07ab

Niksen– Ik kan ongeveer 10 minuten lang niets doen, daarna krijg ik onrust in m’n kont en moet ik wat gaan ondernemen. Michel is veel beter in niksen dan ik en hij kan dan ook uren in bed blijven liggen. Voor mij voelt dat als een verspilling van m’n tijd haha. Lekker ongezellig, maar hij krijgt in ieder geval elk weekend koffie op bed omdat ik er dan al meteen uit ben gesprongen. Even chillen in bed of op de bank kan prima hoor, zolang ik daarna maar wel wat te doen heb. Ik heb me dan ook echt dood verveeld tijdens de beginperiode van m’n verlof.

Nee zeggen– Dat heeft ook te maken met het loslaten, ik vind het moeilijk om nee te zeggen. Ik ben dan meteen bang dat ik iemand teleurstel terwijl ik soms echt iets niet wil doen of er tijd voor heb. Ik moet zeggen dat het tegenwoordig wel beter gaat om nee te zeggen, vroeger durfde ik dit echt niet en liet ik al snel over me heen lopen. Als ik nu echt niets wil durf ik het ook wel te zeggen, maar die angst om iemand teleur te stellen is er altijd wel.

Ik ben ongeduldig – Jup, nog zo’n vervelende eigenschap. Ik ben best ongeduldig en wil dingen het liefst nú en als het kan ook nog eens op mijn manier. Inmiddels ben ik oud en volwassen genoeg om te weten dat dit niet altijd kan ;). Ik ben en blijf een ram dus zo nu en dan merk ik echt nog wel wat van mijn ongeduld.

8e1d831db9fcc0ebb18540a43fd056c4

 Tevreden zijn met mezelf– Dit gevecht heb ik vrijwel elke dag wanneer ik in de spiegel kijk. Zelfs wanneer ik fanatiek sport en 80% van m’n tijd gezond eet, ik zie wel progressie maar zie dan ook weer 28 dingen die ik lelijk vind aan mezelf. Vroeger wenste ik wel eens iemand anders te zijn, een ander lijf te hebben. Na de bevalling was dit weg en vond ik mezelf echt stoer en daarmee mijn lijf ook. Helaas gaat het de afgelopen dagen weer iets minder, ik wil gewoon nog echt kilo’s er af hebben en gewoon een keer blij zijn met wat ik zie. Foto’s van mezelf zien, die ik niet zelf heb gemaakt, vind ik echt walgelijk. Ik weet dat alleen je uiterlijk niet alles is, maar voor mij is het wel erg belangrijk.

Ik stel dingen uit– Ja dat is dus een slechte eigenschap waar ik goed in ben ;). Leren voor ee tentamen? 1 dag van te voren. Een stuk voor een project afronden? 1 dag van te voren. Telkens weer. Alleen voor m’n blog kan ik wel oké op tijd werken en dingen af hebben. Maar qua school ben ik altijd een deadline werker geweest. Ik zou echt graag willen dat ik iets al twee weken van tevoren af zou hebben of al een maand van te voren elke dag leer.

52d8b4da72518e60906dd0ed1f74ad44.jpg

Goed 

Zo en nu een positiever lijstje 😉

Namasté – Ik vind wel dat ik de laatste tijd beter ben geworden in het beoefenen van yoga en beter de houdingen kan uitvoeren. Ik merk echt dat ik leniger ben geworden. Ook kan ik veel beter deze ‘me-time’ nemen en lukt het mediteren ook goed. Vroeger raasde alle gedachten door mijn hoofd, tegenwoordig kom ik ook echt tot rust tijdens mijn yogalessen. Het is echt een verrijking van mijn (drukke) leven.

Er zijn voor anderen– Ook al is het 4 uur ’s nachts, ik kom naar je toe als je mij nodig hebt. Het maakt me geen zak uit, al ben je in Zuid-Afrika, ik ben er voor je.. no matter what. Ik vind het fijn wanneer mensen er voor mij zijn maar vind het nog fijner om er voor iemand te zijn, iemand te helpen en gewoon te luisteren.

Ik ben goed in de keuken- Ik vind koken zo relaxt en leuk om te doen en word er ook steeds beter in. Ik mag dan ook wel van mezelf (en Michel) zeggen dat ik redelijk goed kan koken en bakken. Daarom heb ik onszelf ook een Kitchenaid gegund. Oke niet alles lukt in een keer, zo hebben we echt twee keer van die lemon bars weg kunnen gooien maar het avondeten maak ik in een handomdraai klaar. Ik ben niet fan van aardappels-vlees-groente dus dat eten we ook eigenlijk nooit. Ik zoek vrijwel alle recepten op via foodblogs. Michel was geen makkelijke eter maar dat is sinds mijn komst veranderd (althans zegt hij he). Toch wel iets om trots op te zijn of zo.. ha.

Het aankleden van Jasmin/mezelf/het huis– Tsja mag je dit hardop zeggen? Dat je vind dat je smaak hebt? Het is misschien niet de smaak van iemand anders maar ik vind wel dat ik mijn baby leuk aankleed, mezelf goed voor de dag weet te krijgen en het huis ook leuk is ingericht. De een vind het misschien saai; veel zwart, grijs en wit. Maar i laf it ;).

f5110c968871ae6cb29c571c49905546

Opmaken, poederen, kleuren– Ik houd van alles wat met beauty te maken heeft en vind het zo relaxt om mezelf op te maken. Vroeger wilde ik een minimalistische stash maar dat idee is allang overboord. Give me all the make-up! Ik maak mezelf elke dag op en dan ook ”full face”. Het is echt mijn meest relaxte moment van de dag. Als mij wing niet goed zit.. oef.. Evenals het doen van mijn haar, zo zen. Misschien vind iemand anders het overdreven, ik vind het echt heerlijk. Het kan me niet ‘glam’ genoeg, hoewel ik overdag vrijwel nooit nepwimpers draag. Maar een smokey eye kan ook prima op de maandag ochtend hoor. Ik krijg soms ook wel complimenten over mijn ”skills” en stiekem vind ik dat heel erg leuk om te horen. Ik ben bezig met een tutorial voor op mijn site.. jup.

Schrijven – Ik schreef als kind al hele verhalen over onze Duitse Herders en bedacht het ene avontuur na het andere voor ze. Later ging ik bloggen, heel stoer als 14 jarige mijn perikelen als puber online zetten (die werkelijk nergens over gingen) en een beetje de blits maken op Hyves. Later groeide dit uit als een echte hobby die ik inmiddels alweer 7 jaar beoefen. Nu is het ook nog eens mijn eigen bedrijf! Iets om supertrots op te zijn.

Ik heb verstand van auto’s en motoren – En dan ook écht. Ik weet wel meer dan dat een auto vier wielen heeft en een motorfiets slechts twee 😉 (of drie in sommige uitzonderingen). Ik heb gesleuteld en vond dit echt geweldig, weet hoe ik een uitlaat moet vervangen, ken motorcodes uit m’n hoofd, ben niet bang voor de ‘grote mannen’ in de autowereld en kan zelfs een beetje driften (althans het kan wel wat dwarser). Ik ben niet een meisje die auto’s enkel leuk vindt, het is echt mijn passie en een groot onderdeel in mijn leven. Hetzelfde met motorfietsen, ik vind zoveel ontspanning in het motorrijden. Het is echt mijn holy grail en het is iets waar ik goed in ben, in hoeverre dat kan natuurlijk.

Spirituele gaven – Ja dit had je vast niet zo 1,2,3 verwacht maar ik geloof heilig in dat er ‘meer’ is. Ik kan erg goed naar mijn gevoel luisteren en praktiseer ook wat dingen op spiritueel gebied. Wees niet bang, ik zeg niet dat je huis behekst is of een kwade geest achter je aan zit. Maar ik voel wel dingen, krijg wel dingen door etcetera. Ik weet dat veel mensen dit niet begrijpen of ‘raar’ vinden. Maar het is zo’n aanvulling op het dagelijkse drukke en hectische leven. Dus ja ik laat kaartjes leggen, geloof in tarot en heb een zus die praktiserend engelenexpert is (wat een titel he). Super cool!

73c0289b239cfbd3046dcda7142bef7b

Fotograferen – Deze hobby heb ik echt van mijn opa en vader overgenomen. Beide waren bezig met fotografie, ieder op z’n eigen manier. Van mijn vader heb ik op mijn 14e mijn eerste DSLR gehad en sindsdien ben ik hooked. Ik vind het zo onwijs leuk.

Dansen- Ik heb vroeger op turnen gezeten waardoor je wel wat ritme aanleert, maar heb ook een paar jaar op ballroom gezeten en heb diverse soorten dansen dansen geleerd alsmede door dat ik drie jaar op een havo/vwo school heb gezeten die daar in gespecialiseerd was. Als ik alleen thuis ben en Jasmin ligt op bed te slapen doe ik stiekem wel eens een dansje of twee in de woonkamer. Heerlijk! Ik kom je zo voorbij rumba’en hoor :). Het is dan ook wel mijn ambitie om dit weer op te pakken. Ik vind dansen echt heerlijk.

Zo dit was een aardige waslijst!

4 Comments

 • Reply yvonne april 24, 2016 at 21:40

  Wat een herkenbaar lijstje. Ik heb inmiddels wel geleerd dat veel ‘negatieve’ eigenschappen met elkaar samenhangen en uiteindelijk komt het wel goed. Je gaat je valkuilen herkennen en er beter mee om leren gaan. Echt waar.
  Ik ben benieuwd naar je tutorial!

 • Reply Vlijtig Liesje april 8, 2016 at 10:50

  Ik snap nooit dat mensen overal te laat komen. Ik denk dan: ‘Dat is toch een kwestie van keuzes maken? Je moet er gewoon voor kiezen om op tijd te komen.’
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat is jouw digitale identiteit?My Profile

 • Reply Frank april 7, 2016 at 17:50

  Heel veel herkenbare dingen van andere en dat met een breedte lach. Heel leuk stuk!
  Frank onlangs geplaatst…Vreemde klachtenMy Profile

 • Reply Rosie - Lifebyrosie.nl april 7, 2016 at 16:38

  Super leuk om te lezen! Ik moest stiekem lachen om je ‘i laf it’. Ik weet niet of dit gewoon ‘een x een grapje’ is ofzo maar ik typ dus altijd in dit soort mega lelijk, onzin, breezer, half engelse teksten met mijn vriendinnen. Te triest maar wij vinden onszelf natuurlijk enorm grappig. Ik dacht, misschien zijn er meer mensen die net zo belachelijk zijn als wij. Maar goed, daar ging het natuurlijk niet om ;p!

  Ik vind je slechte dingen niet zo leuk om te lezen, vind het altijd stom als mensen negatief praten over zichzelf want ik denk altijd bij alles (ondanks dat ik je helemaal niet ken) ‘dat zal vast reeeuze meevallen!!!!’. Het te laat komen komt me trouwens wel bekend voor. Ik was altijd die vriendin die minstens 10 minuten te vroeg was maar nu met kind, hallo hoe komen mensen in VREDESNAAM op tijd? Hoe is het mogelijk haha.

  Ik vind het trouwens echt super tof dat je echt verstand hebt van auto’s en motoren. Hoe handig is dat? En op je beautyskills ben ik lichtelijk jaloers. Kan er geen snars van, alles wordt altijd 1 grote vlek op mijn ooglid (blenden Rosanne BLENDEN). Bleh ;p hahaha
  Rosie – Lifebyrosie.nl onlangs geplaatst…Doorslapen door visolie? Wij gaan het proberen.My Profile

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge